Foto: Eva Spek

Onthulling Schaaktafel Buiten de Waterpoort

Een korte poll onder leden van schaakclub Giessen en Linge over schaaktafels in openbare ruimte leverde diverse mooie herinneringen op. Veel mensen kennen het beeld van schakende mensen in parken en pleinen vanuit landen als Roemenië, Zuid-Afrika, Rusland, voormalig Joegoslavië en Amerika.

Een belletje met Hans Freije, wethouder Sport in Gorinchem leverde een positieve respons en een paar dagen later al had de gemeente het besluit genomen om samen met de schaakclub een aantal tafels te plaatsen Buiten de Waterpoort, waarschijnlijk de mooiste plek van Nederland.

Het plan is op details nog een paar keer gewijzigd en uiteindelijk is besloten om een bestaande picknick tafel te voorzien van twee roestvast stalen schaakborden: simpel maar effectief.

Woensdag 23 mei zijn de tafels officieel in gebruik genomen. Hans Freije “onthuldigde” de tafels met een mooie toespraak en een paar potjes tegen een aantal jeugdleden van schaakclub Giessen en Linge. Naast aftredend wethouder Hans Freije nam Ro van Doesburg plaats, beoogd opvolgend wethouder. Ook Ro wist een paar fraaie potjes te spelen tegen onze sterkere jeugdspelers.

Dit alles gebeurde omringd door een groot publiek van jeugdschakers, hun ouders, een aantal senior leden, ambtenaren, mensen van de pers en andere belangstellenden. En dit alles onder een stralende zon.

De jeugdafdeling hield aansluitend haar afsluiting van het mooie schaakseizoen. Prijzen waren er voor aanstormende talenten Laurens van Baalen en Eke Dielemans. De derde prijs voor de interne competitie was voor Robin Terhunen. De tweede plaats ging naar Freek Couwenberg en de eerste prijs was voor vriend en schaakrivaal van Freek, namelijk Alfie mcCulloch.

Tenslotte hebben we met z’n allen lekker gegeten in Petit Restaurant Boulevard. Dit is tevens de plek waar men stukken kan lenen om een potje schaak te spelen op de naburige schaaktafel.

Meer berichten