Sluiting 'uit jasje gegroeide' Nettorama

GORINCHEM - Nettorama aan het Doctor H.B. Wiardi Beckmanplein was op zaterdag 26 mei voor de laatste dag geopend. Veel vaste klanten van deze bekende supermarkt zullen hun vertrouwde adres voor voordelige boodschappen moeten missen.

Waarom verdwijnt Nettorama aan het Beckmanplein? De supermarkt is hier immers al decennia gevestigd en de winkel was erg populair onder de inwoners van Gorinchem Oost. Algemeen Directeur Harry Sulmann legt dit uit. "Aan het Beckmanplein waren wij volledig uit ons jasje gegroeid. Toen de kans zich voordeed om te verplaatsen naar het nieuwe winkelcentrum Hoog Dalem, hebben we deze kans met beide handen gegrepen".

Augustus

Het nieuwe winkelcentrum opent de deuren echter pas in augustus. De vraag aan Sulmann is dan ook waarom de supermarkt nu al de deuren moet sluiten. "Ons huidige huurcontract loopt af op 31 mei. Wij waren bereid om door te huren tot het nieuwe winkelcentrum open zou gaan. Het winkelcentrum aan het Beckmanplein is echter eigendom van de vastgoed organisatie die hoort bij Plus Supermarkten. Helaas waren zij niet bereid om de huur enkele maanden te verlengen. Wij hebben tot het allerlaatste moment geprobeerd om eruit te komen, maar zij kiezen er samen met de ondernemer voor om tijdelijk een monopolie voor zichzelf te creëren in Gorinchem Oost".

Het nieuwe winkelcentrum in Hoog Dalem opent in augustus de deuren. Uiteraard blijft Nettorama aan de Arkelse Onderweg uiteraard wel gewoon open. Dus klanten uit Gorinchem Oost die voordelig boodschappen willen doen, kunnen daar goed terecht.

Mes snijdt aan twee kanten

Harry Sulmann besluit: "De Arkelse Onderweg is vanaf het Beckmanplein slechts tien minuten fietsen. Dat is in de zomer zeker niet vervelend. Dus dan snijdt het mes aan twee kanten:  een aangenaam fietstochtje èn bovendien voordelige boodschappen van Nettorama".

 

Meer berichten