Opening nieuwe expositie Henk van Bennekum

GORINCHEM - De Werkgroep Projecten Symposion Gorinchem nodigt een ieder uit om op zaterdag 2 juni om 16.00 uur de opening van de nieuwe expositie van Henk van Bennekum bij te wonen. De expositie wordt gehouden in de Kruitmagazijnen aan de Dalemwal 19a en 19b, vlakbij molen De Hoop en duurt tot en met 2 september. De expositie is te bekijken tijdens de reguliere openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

De beeldtaal van Henk van Bennekum sluit aan bij de geometrisch abstracte stroming die in de jaren '60 in Nederland opkwam en die uitblonk in helderheid en soberheid. Met een minimum aan middelen werden beelden geconstrueerd waarin de opbouw duidelijk afleesbaar was. De werkwijze van Van Bennekum wordt nog steeds gekenmerkt door een wisselwerking tussen exacte berekening en intuïtie, waarbij de ordening van de (geometrische) vormen tot stand komt volgens principe van deling, wenteling, schakeling of vouwing. Van Bennekum werkt veelal in staal, zowel roestvrij als gecoat staal.

Houten beelden

Daarnaast ontstaan houten beelden waarin een geringe ingreep wordt gecombineerd met de ruwe, onbewerkte huid van het materiaal. De beelden van buisstaal spelen met perceptie: ze lijken te bewegen, afhankelijk van het standpunt van de beschouwer.

Meer berichten