Van links naar rechts: Ro van Doesburg, Eelke Kraaijeveld, Reinie Melissant, Joost van der Geest en Dick van Zanten. Eigen foto
Van links naar rechts: Ro van Doesburg, Eelke Kraaijeveld, Reinie Melissant, Joost van der Geest en Dick van Zanten. Eigen foto

Nieuwe portefeuilleverdeling college B&W

  GORINCHEM - De portefeuilleverdeling van het nieuwe college van B&W van Gorinchem is bekend. De wethouders Dick van Zanten (Stadsbelang), Ro van Doesburg (Democraten Gorinchem), Eelke Kraaijeveld (PvdA) en Joost van der Geest (CDA) zijn afgelopen week tijdens de raadsvergadering beëdigd door burgemeester Reinie Melissant. De portefeuilleverdeling werd in onderling overleg vastgesteld.

De focus van het college ligt de komende vier jaar op de grote onderwerpen: Duurzaamheid & Energietransitie, Zorg, Mobiliteit, Bestuurscultuur en Stadsontwikkeling / groei. Het college werkt op deze manier aan een stad die beter bereikbaar is, een stad die schoner is, een stad waar het prettig en duurzaam wonen is, waar de zorg goed geregeld is, waar het goed werken en studeren is en waar er ruimte is om te ondernemen. Hierin trekt het college zoveel mogelijk op met de stad. De coalitie heeft alle ambities beschreven in "Mensen maken de stad", het Gorcums Akkoord 2018 – 2022, dat is geïnspireerd door de Visie van de Stad.

Portefeuilleverdeling

Op hoofdlijnen ziet de portefeuilleverdeling er als volgt uit. Burgemeester Reinie Melissant is het boegbeeld van de gemeente en heeft naast haar wettelijke taken onder andere integrale veiligheid en regionale samenwerking in haar portefeuille.

Stedelijke Ontwikkeling, Cultuur en Financiën vallen onder de verantwoordelijkheid van wethouder Dick van Zanten. Wethouder Ro van Doesburg gaat aan de slag met Wonen, Onderwijs, Bedrijfsvoering en Participatie. Zorg, Werk, Duurzaamheid & Energietransitie zijn de onderwerpen die wethouder Eelke Kraaijeveld gaat beetpakken. Wethouder Joost van der Geest maakt zich sterk voor Mobiliteit, Economie, Sport en Volksgezondheid.

Het college kijkt uit naar een goede samenwerking met de stad om aan te pakken en door te pakken en fundamenten te leggen voor de toekomst.

   
   
Meer berichten