Schilder Ineke Hennekam (links) met twee vrijwilligers bij de Bank van Noppes. Eigen foto
Schilder Ineke Hennekam (links) met twee vrijwilligers bij de Bank van Noppes. Eigen foto

Ik Toon-expositie 'Voor de dag ermee!'

GORINCHEM - In de maand van de amateurkunst 'Ik Toon' leek het de 79-jarige kunstenaar Ineke Hennekam een mooi moment om haar werken nog één keer te exposeren en te verkopen. Van 21 tot en met 24 juni zijn haar werken te zien in de Bank van Noppes, Zusterstraat 19.

Alle werken zijn te koop en de opbrengst is bestemd voor goede doelen. Vanwege een verhuizing is Ineke Hennekam genoodzaakt haar werken weg te doen. Zij zoekt een mooie bestemming voor haar werk en de opbrengst ervan gaat naar cultuur & educatie in Peru én naar de Bank van Noppes.

Opleiding kunstnaaldwerk

Ooit volgde Hennekam een opleiding kunstnaaldwerk en gaf ze les op scholen. Voor de ontwerpen moest zij veel tekenen en schilderen. Het textiel heeft haar heel lang geboeid, maar langzamerhand is ze zich gaan toeleggen op schilderen. Vooral werken in een Open Atelier gaf haar de gelegenheid een eigen stijl en handschrift te ontwikkelen. Dat heeft zij jaren gedaan bij Arie Brinkman.

Schilderworkshops

Met liefde verzorgt zij, samen met vrijwilligers, twee schilderworkshops voor de kinderen die het Kindcentrum Alexandra bezoeken. Een mooie samenwerking van jong en oud.

De expositie is van donderdag 21 tot en met zondag 24 juni dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Er wordt een finale-veiling met feestelijke afsluiting georganiseerd op zondag 24 juni tussen 16.00 en 17.00 uur in de Bank van Noppes. De toegang is gratis.

Meer berichten