Eén van de headliners is Linda Simpson-Taylor, bekend van Magna Carta. Eigen foto
Eén van de headliners is Linda Simpson-Taylor, bekend van Magna Carta. Eigen foto

Linda Simpson-Taylor naar eerste editie folkfestival

GORINCHEM - Het Vijfzinnen Folk Festival beleeft op vrijdag 29 juni 's avonds vanaf 19.30 uur zijn eerste editie. Gorinchem heeft daarmee een heus folkfestival binnen de stadsgrenzen. Het festival wordt georganiseerd door Theater De Vijfzinnen. Eén van de headliners is Linda Simpson-Taylor, bekend van Magna Carta.

Voornamelijk draaiend op vrijwilligers, organiseert het Cultureel Café van de Vijfzinnen (voorheen Schouwburg De Nieuwe Doelen) bijna elke vrijdagavond live-muziek, met de minder gebruikelijke thema's singer-songwriter, wereldmuziek en folk. Hieruit ontstond het initiatief om een groter evenement te organiseren: Het Vijfzinnen Folk Festival.

Tijdens het festival zijn er optredens van Linda Simpson-Taylor, Kelten zonder Grenzen, Robert den Hartigh en Fiddle 'n Drum.

Balfolk dansen

Daarnaast zijn er activiteiten, zoals LARP-wapens maken (demonstratie), Balfolk dansen en Whisky proeven. Bovendien is er een gezellige markt met Signora Anna, Rosa, Slijterij 't Uiltje, Alfas Lederwerken, Uitgeverij Godijn, band-merchandise en meer.

Entree: 10 euro.

Meer berichten