Gorinchem is opnieuw kampioen van Nederland bij de voetballende ambtenaren. Op de foto ondermeer de spitsen Quincy Bartens (GJS) en Youri Duyzer van vv Woudrichem. Foto: organisatie Gorinchem.
Gorinchem is opnieuw kampioen van Nederland bij de voetballende ambtenaren. Op de foto ondermeer de spitsen Quincy Bartens (GJS) en Youri Duyzer van vv Woudrichem. Foto: organisatie Gorinchem. (Foto: Privé foto)

Gorinchemse ambtenaren pakken op NK opnieuw goud

Door Wout Pluijmert


Gorinchem heeft de beste voetballende ambtenaren van Nederland. Tijdens het afgelopen weekeinde werden zij in Leeuwarden voor de tweede keer achtereen Nederlands kampioen. Maandag werden zij op het eigen gemeentehuis gehuldigd.

GORINCHEM - Voor het eerst was er op het fraaie sportcomplex van Leovardia naast de mannendelegatie ook een vrouwentoernooi georganiseerd. Het Gorcumse vrouwenteam werd in een poule met nog vijf opponenten knap vijfde. Het vrouwenteam had zich uitstekend voorbereid en groeide in het toernooi. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen. De mannen namen voor de derde keer deel. Zij testten zich vooraf in een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Vuren. De ambtenaren verloren met één doelpunt verschil. Dat zegt wat over het niveau van het team. Vorig jaar werden zij al nationaal kampioen. Dit keer was het team mogelijk nog sterker. Teammanager Theo Sprong legt uit waarom Gorinchem zo goed voor de dag komt. 'Wij treffen het met een aantal goede voetballers die bij Gorinchem Beweegt in dienst zijn. Daarnaast lopen kanjers als Quincy Bartens, spits van GJS, en Maxim Kivaka stage bij ons. Daarnaast beschikken wij over een groep oude rotten als Brian Vink en Arjan Versluis. Kortom er zit gewoon heel veel voetbalgogme in ons team.' Gorinchem was op de eerste speeldag te goed voor de gemeenten Schiedam (Kethel), Capelle, Wetterskip Fryslân en Zoetermeer. Voor de finalepoule op zaterdagmorgen werd toch wel gevreesd. Gemeente Alblasserdam, met ex-collega Michel van Zanten, had zich goed voorbereid op de sterke Gorcumers. Met een nipte 1-0 winst, na een mooie vrije trap van Woudrichem-speler Yoeri Duyzer, was de kop eraf. In de finale werd Amersfoort met 3-0 geklopt. De cup ging dus weer mee naar Gorinchem. Op termijn komt het toernooi naar Gorinchem maar daar gaat nog minstens vijf jaar overheen. 'Voor het organiseren van dit Nederlands kampioenschap komt nog wel wat kijken. De mannen en de vrouwen brachten 31 teams op de been. Wij hebben vijf velden nodig. Dit zou bij GJS of gecombineerd bij Unitas en SVW georganiseerd kunnen worden.' Gorinchem is voorlopig nog niet aan de beurt maar heeft zich wel op de lijst van mogelijke organisatiesteden laten plaatsen. Sprong: 'Gezien de aanmeldingen zou Gorinchem in 1924 aan de beurt kunnen komen.'

Meer berichten