Inwoners van Boven-Hardinxveld verkopen zaterdag hun overtollige spulletjes. Eigen foto
Inwoners van Boven-Hardinxveld verkopen zaterdag hun overtollige spulletjes. Eigen foto

Zesde editie Halfdeurseel

BOVEN-HARDINXVELD - De jaarlijkse Halfdeurseel wordt op  zaterdag 30 juni van 8.00 tot 15.00 uur in Boven-Hardinxveld gehouden. Dit is alweer de zesde keer dat dit gezellige evenement wordt georganiseerd. 'Halfdeur' staat voor het feit dat op de laatste zaterdag in juni het jaar 'halfdoor'. 'Seel"  is een verbastering van het Engelse woord 'Sale', verkoop. Het evenement vindt dus ieder jaar op de laatste zaterdag van juni plaats.

Niet alleen inwoners van Boven-Hardinxveld verkopen vanaf hun erf hun overbodige, maar nog mooie spulletjes voor heel weinig geld; ook deelnemers uit andere gemeenten zijn welkom om hun spulletjes te verkopen. Dit kan echter wel alleen vanaf een erf of tuin van een bewoner in Boven-Hardinxveld.  
Hoewel de doorgaande wegen de meeste bezoekers trekken, is het zeker de moeite waard om ook eens de zijstraatjes in te rijden. Er zullen door het dorp heen wegwijzers staan die verwijzen naar deelnemers die wat achteraf staan. Bij iedere deelnemer hangt ook een plattegrond.

Gezellige zitjes

Mensen doen doorgaans enorm hun best om het er aantrekkelijk  uit te laten zien. Er worden gezellige zitjes gecreëerd en men schenkt op veel plaatsen een lekker bakkie koffie. En bij hoge temperaturen, die zaterdag worden verwacht, staat een kan fris water klaar. De sfeer is altijd gezellig, zeker als meerdere buren in een straat meedoen. Het verhoogt de onderlinge gemoedelijkheid.

De te verkopen spulletjes worden op een overzichtelijke manier uitgestald, vaak onder partytenten of in de garage/schuur. Ieder verkooppunt is herkenbaar aan de ballonnen die bij het huis worden opgehangen. Zo wagen bewoners van het puntje van Den Bout, Rivierdijk 2-3-4, het om ook hier een gezellig rommelmarktje te organiseren, compleet met een theetuin. Helemaal uit het centrum gelegen, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

Oliebollen

Ook zullen de Vrienden van de Lange Wei lekkere oliebollen bakken en verkopen. De opbrengst komt ten goede aan de bewoners van deze mooie zorginstelling.
Verder zal  StuwKR8 zich komen profileren op de parkeerplaats van de Lange Wei. StuwKR8 is sinds februari 2018  uitvoerder van de Maatschappelijke agenda ( MAG) in Hardinxveld-Giessendam. Samen met inwoners verenigingen, gemeenschappen, vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties werkt StuwKR8 aan een sterkere (lokale) samenleving.

Meer informatie op de Facebook-pagina Halfdeurseel.
 

Meer berichten