Kinderen van de Wilhelminaschool voor de Veilig op Weg vrachtauto. Eigen foto
Kinderen van de Wilhelminaschool voor de Veilig op Weg vrachtauto. Eigen foto

Koningin Wilhelminaschool 'Veilig op Weg'

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland, was op donderdag 28 juni te gast op de Koningin Wilhelminaschool om de leerlingen van groep 8a/8b bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De kinderen leren tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'.

Het project 'Veilig op Weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Weg vrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.

Uniek in Europa

'Veilig op Weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht.

Meer weten of een les aanvragen? Kijk op: www.veilig-op-weg.nl;

Meer berichten