Corrie Vonk onthulde trots de eerste steen: "Ik vind het zo leuk om mee te doen", zei ze. Eigen foto
Corrie Vonk onthulde trots de eerste steen: "Ik vind het zo leuk om mee te doen", zei ze. Eigen foto (Foto: Buro JP)

Feestelijke middag aan de Wijnkoperstraat

GORINCHEM - Het was maandag groot feest voor de toekomstige bewoners van de nieuwe zorgappartementen aan de Wijnkoperstraat. Het hoogste punt van 36 woningen, bestemd voor een ouder wordende doelgroep met verstandelijke beperking, werd samen gevierd. Een mooi moment voor de bewoners, opdrachtgever zorginstelling Philadelphia, ontwikkelende bouwer Van Wijnen en belegger Superstone.

De middag was een succes. Kim Toussaint, projectontwikkelaar bij Van Wijnen: "We hebben met alle betrokken partijen een intensief traject doorlopen om te komen tot dit punt. Daar ben ik trots op. Het was een mooi moment voor de cliënten die zo uitkijken naar hun nieuwe woning!"

Veranderende zorgvraag

De appartementen zijn onder andere bestemd voor bewoners van de nabij gelegen 'Wijnkoper'. Carla de Vries, projectmanager bij Philadelphia: "De nieuwe appartementen sluiten aan op de veranderende zorgvraag van onze ouder wordende cliënten."

Corrie Vonk zal de oudste bewoonster van deze nieuwe locatie zijn. Zij onthulde trots persoonlijk de eerste steen. "Ik vind het zo leuk om mee te doen", zei Corrie daarna.

Samenwerking

Het appartementengebouw bestaat uit 36 zorgwoningen en verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Door middel van diverse workshops en gesprekken tussen Philadelphia en Van Wijnen is het complex optimaal afgestemd op behoeften en wensen van zowel bewoners als personeel. Ook de gemeente Gorinchem en belegger Superstone (onderdeel van de Cofinimmo Groep) waren nauw betrokken bij dit proces.

Kim vertelt: "Samen met Superstone, Philadelphia en Lengkeek Architekten en Ingenieurs hebben we gekeken hoe we de levensduur van het gebouw konden verlengen. Het ontwerp is zo ontwikkeld dat, mocht het nodig zijn, de woningen gemakkelijk te transformeren zijn naar 25 reguliere appartementen. Een flexibele en toekomstbestendige oplossing."

Meer berichten