Drie van de initiatiefnemers van Progressief Molenlanden; v.l.n.r.: Johan de Kruijk, Ferry van der Koelen en Paul Verschoor. Eigen foto
Drie van de initiatiefnemers van Progressief Molenlanden; v.l.n.r.: Johan de Kruijk, Ferry van der Koelen en Paul Verschoor. Eigen foto

Progressief Molenlanden brengt links geluid terug

GIESSENLANDEN/MOLENWAARD - Voor de gemeenteraad van het nieuwe Molenlanden dient zich een nieuwe lokale politieke partij aan: Progressief Molenlanden. Het verdwijnen van de Partij van de Arbeid uit de lokale politiek was voor de initiatiefnemers aanleiding een nieuwe partij te beginnen.

De oprichters zijn heel duidelijk over de noodzaak van deze nieuwkomer: door de fusie van de PvdA met Gemeentebelangen tot de nieuwe lijst Doe Mee! verdwijnt in hun ogen het linkse gedachtengoed in Molenlanden. "Ik kwam er al snel achter dat er veel mensen die links stemmen het jammer vinden dat linkse stem voor Molenlanden dreigt te verdwijnen. Met de lancering van een lokale partij voor Progressief Molenlanden willen we alle linkse kiezers een goede thuishaven bieden. En verder biedt het oprichten van een lokale politieke partij kansen voor de toekomst, om recht te doen aan de lokale vraagstukken", legt Ferry van der Koelen uit, die momenteel nog voor de PvdA in de raad van Giessenlanden zit.

Verbinding op links
De PvdA verdwijnt dus als naam uit de Molenlandse politiek. Maar als het aan Progressief Molenlanden ligt, blijft het socialistische gedachtengoed prominent aanwezig en kan er straks op een aantrekkelijke, diverse lijst van kandidaten gestemd worden. Van der Koelen wil nog niet alle namen van initiatiefnemers kwijt, maar geeft in ieder geval aan dat Paul Verschoor en Johan de Kruijk meebouwen aan de oprichting van Progressief Molenlanden. "De tijd is rijp om in Molenlanden een brede progressieve partij neer te zetten, waarin ook de Groen Links-stemmer zich kan herkennen. We hebben hier in de regio geen SP en D66, zelfs geen Partij voor de Dieren. Met de komst van Progressief Molenlanden kunnen we hopelijk die brug bouwen. We gaan daarom graag het gesprek aan met de progressieve kiezer en partijen waarmee we de verbinding kunnen leggen."

Visie in ontwikkeling
Progressief Molenlanden werkt op dit moment aan een verkiezingsprogramma, toegespitst op de nieuwe gemeente Molenlanden. Pijlers van dat programma worden een sociale visie op de Molenlandse maatschappij, eerlijk delen, betaalbaar wonen, aandacht voor iedereen en meer oog voor armoedebestrijding. Daarnaast zal Progressief Molenlanden zich richten op duurzame initiatieven, slagvaardige milieumaatregelen, beter onderwijs en slimmere verkeersoplossingen.

Kennismaken
Binnenkort wordt er een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd, waarin geïnteresseerden de ideeën van Progressief Molenlanden kunnen ervaren en actief meepraten. Via het emailadres progressiefmolenlanden@progressiefmolenlanden.com wordt de dialoog gezocht rond de ontwikkeling van het verkiezingsprogramma; daarnaast wordt Progressief Molenlanden ook actief op de sociale media. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen praat de partij nadrukkelijk met gemotiveerde inwoners van de nieuwe gemeente, ook over een plaats op de kandidatenlijst van Progressief Molenlanden.

Meer berichten