Marijke Ravenswaaij onthult het beeld samen met wethouder Jan de Groot. Eigen foto
Marijke Ravenswaaij onthult het beeld samen met wethouder Jan de Groot. Eigen foto

Marijke Ravenswaaij onthult plaquette Plein 983

ARKEL - Marijke Ravenswaaij onthulde woensdag samen met wethouder Jan de Groot, een plaquette bij het oorlogsmonument op Plein 983 in Arkel. De plaquette geeft een uitleg over het bronzen beeld dat op het plein werd teruggeplaatst.

Bij de renovatie van het plein, onderdeel van de grootscheepse aanpak van het dorp, heeft de gemeente - in overleg met de diverse betrokken partijen - gekeken hoe het oorlogsmonument een goede plek konden krijgen. De uitkomst was een monument met een compleet nieuwe uitstraling.

Arend en zwaan

Een bronzen beeld van Ravenswaaij dat op het oorspronkelijke verzetsmonument stond, toont een arend (symbool van Duitsland) die een zwaan (symbool van Arkel) aanvalt. Dit beeld van een meter hoog, een meter breed en een meter lang is in het nieuwe ontwerp van het Plein verwerkt.

Respectabele plek

Met de nieuwe opzet van de herdenkingsplek heeft het monument een zeer respectabele plek gekregen op het Plein 983. Ter nagedachtenis aan de oorspronkelijke kunstenaar van het bronzen beeld, Marcus Ravenswaaij, is een plaquette bij het kunstwerk geplaatst. Daarop wordt verwezen naar de oorsprong en betekenis van het beeld.

Meer berichten