De burgemeester kwam het jubilerende stel dinsdag feliciteren. Eigen foto
De burgemeester kwam het jubilerende stel dinsdag feliciteren. Eigen foto

Route naar ziekenhuis leidt tot diamanten huwelijk

GORINCHEM - Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht dinsdag het echtpaar Van Kempen-van den Bogaerd om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Meneer en mevrouw Van Kempen leerden elkaar kennen dankzij de route die mevrouw vroeger altijd nam naar het ziekenhuis in Leiden. Zij studeerde daar voor haar opleiding. Meneer Van Kempen zag haar regelmatig langskomen en sprak haar uiteindelijk aan. Vervolgens bloeide de liefde op.

Na het behalen van hun opleidingen zijn meneer en mevrouw Van Kempen regelmatig verhuisd, waarna ze uiteindelijk in 1972 met hun twee dochters in Gorinchem belandden.

Beiden  waren erg actief in de mooie stad. Meneer Vn Kempen was vrijwilliger bij onder andere het Rode Kruis. Ook heeft hij ruim 25 jaar geholpen in het ziekenhuis, waar hij door ziekte helaas mee moest stoppen. Mevrouw Van Kempen heeft op meerdere plekken gewerkt en springt ook nu nog regelmatig bij in het Gasthuis.

Viering van het jubileum

Het echtpaar heeft jubileum in een bescheiden samenstelling met alleen hun dochters gevierd. In oktober vieren zij het feest groots, want dan is  het 60 jaar geleden dat zij voor de kerk trouwden.

Meer berichten