De lopers werden ontvangen door Joost van der Geest, wethouder van sport, die een stukje meeliep. Eigen foto
De lopers werden ontvangen door Joost van der Geest, wethouder van sport, die een stukje meeliep. Eigen foto (Foto: eigen foto)

Wethouder Van der Geest ontvangt wereldwijde Peace Run

GORINCHEM - De Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run, 's werelds langste estafetteloop voor vrede, kwam vandaag (donderdag) door Gorinchem op een route van 24.000 kilometer door alle Europese landen. Een internationaal team van hardlopers draagt de vredesfakkel vijf dagen lang door Nederland. Doel van de Peace Run is om vrede en harmonie te stimuleren tussen mensen en landen. De lopers brengen de boodschap dat vrede begint bij onszelf en zich als een lopend vuurtje door de samenleving verspreidt.

De Peace Run kwam rond 12.00 uur aan op het stadhuis van Gorinchem, waar de lopers werden ontvangen door Joost van der Geest, wethouder van sport. Vanuit Gorinchem gaat de dagetappe van de Peace Run door naar Eindhoven. Komende zaterdag steken de lopers de Belgische grens over.

De Peace Run wil mensen inspireren om zich in te zetten voor een betere wereld en een harmonieuze samenleving. Het evenement is ondersteund door wereldleiders als Nelson Mandela en Mikhail Gorbachov, spirituele leiders waaronder Desmond Tutu en wijlen Moeder Teresa en sporters waaronder Carl Lewis en Muhammad Ali. In Nederland hebben Leontien Van Moorsel, Anky Van Grunsven, Herman Van Veen en de spelers van Ajax de fakkel vastgehouden en de loop ondersteund.

Sri Chinmoy

De Peace Run is in 1987 opgericht door de Indiase vredesfilosoof, kunstenaar en dichter Sri Chinmoy (1931-2007) en wordt gecoördineerd door een internationaal netwerk van vrijwilligers, geïnspireerd door Sri Chinmoy's visie van een vreedzame wereld. Als blijk van erkenning voor zijn contributie voor een betere wereld is Sri Chinmoy door UNESCO onderscheiden met de Nehru Medaille.

www.peacerun.org/nl

Meer berichten