De Week van Vijfheerenlanden op RTV Utrecht

UTRECHT/VIJFHEERENLANDEN - Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 september staat RTV Utrecht in het teken van de nieuw te vormen gemeente Vijfheerenlanden. Op radio, televisie en online laat de regionale omroep zien en horen wat er allemaal speelt in het nieuwe stukje van de provincie Utrecht. Nu vallen Leerdam en Zederik nog onder Zuid-Holland, maar per 1 januari 2019 vormen ze samen met Vianen de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden die in de Provincie Utrecht komt te liggen. In de themaweek maken de inwoners van Utrecht kennis met hun nieuwe provinciegenoten en worden de (nu nog) Zuid-Hollanders van harte welkom geheten in hun nieuwe provincie.

RTV Utrecht trapt de themaweek af met een televisiespecial op maandag 10 september over de gemeente Vijfheerenlanden. Verslaggever Caroline Geijsman maakt kennis met de twee gemeenten die deel gaan uitmaken van de provincie Utrecht, Leerdam en Zederik. Medewerkers van het Glasmuseum in Leerdam, de Kaasfabriek in Schoonrewoerd en een Wilgentenenboer in Hei- en Boeicop vertellen het verhaal van dit gebied.

In het programma UVandaag zijn elke dag bijzondere personen uit de nieuwe gemeente te gast en komen we meer te weten over de geschiedenis, de gebruiken en de gewoonten van de inwoners. Ook staat verslaggever Caroline elke dag live in één van de dorpen of steden. Het programma Brunner door de Bocht gaat op dinsdag over de verkeersproblematiek rond Meerkerk, dat veel last heeft van sluipverkeer van en naar de A27. Eddy Zoëy gaat op donderdag in Natuurlijk Zoëy naar een bijzonder natuurgebied bij Ameide, de Zouweboezem. Daar vindt hij een bijzondere vogel en een plantje die nu nog niet in de provincie Utrecht voorkomen.

Op de fiets

In het programma Aan Tafel! op Radio M Utrecht verkent verslaggever Robert Jan Booij per fiets de nieuwe gemeente. Welke dorpen en steden horen straks bij Utrecht en wat is er allemaal te beleven?

Op internet worden verhalen verzameld die gemaakt worden in de nieuwe dorpen, kernen en steden. Er worden ook unieke dronebeelden van de gemeente Vijfheerenlanden vettoond. Speciaal voor Social Media zijn er vlogs gemaakt door verslaggever Caroline Geijsman. Alles over Vijfheerenlanden is dan te vinden op www.rtvutrecht.nl/vijfheerenlanden.

Nieuwsvoorziening

De nieuwsredactie van RTV Utrecht biedt, al vanaf maandag 10 september, ook het nieuws uit Vijfheerenlanden aan. Verslaggevers Caroline Geijsman en Jiri Glaap brengen al het nieuws uit de nieuwe gemeente

Meer berichten