Toernooiwinnaar Wu op de achttiende hole van The Dutch in Spijk: een birdie. Foto: Jan Kruger/Getty Images
Toernooiwinnaar Wu op de achttiende hole van The Dutch in Spijk: een birdie. Foto: Jan Kruger/Getty Images (Foto: Jan Kruger)

Ashun Wu wint KLM Open met wereldbal

SPIJK - Ashun Wu scoorde een birdie op hole 18 van golfbaan The Dutch en won daarmee het KLM Open 2018. Met een fenomenale tweede slag op een par 5 legde de Chinese golfer zijn bal naast de vlag. Duizenden mensen zagen Wu daarna de kans op een eagle net missen. Maar zijn birdie was voldoende voor zijn derde Europese Tour-titel op het KLM Open 2018 met een score van -16. Met 41.800 toeschouwers waren er iets meer bezoekers dan in 2017.

Wu is de eerste Aziaat die het KLM Open op zijn naam weet te schrijven. Het is de derde overwinning voor Wu op de Europese Tour. Eerder won hij in 2016 al het Volvo China Open en het Lyoness Open.

Onder druk

Wu, die speelde in de voorlaatste flight, zette met zijn birdie op hole 18 zijn tegenstander Chris Wood, in de allerlaatste flight, onder druk. Wood moest op die 18de in elk geval onder par spelen om nog een kans te hebben op de eindoverwinning. Dat lukte de sympathieke Engelsman niet. De Belg Thomas Detry en de Japanse Hideto Tanihara eindigden op de derde plaats. Publiekstrekker en drievoudig Major Championship winnaar Padraig Harrington eindigde als vierde.

Heel speciaal

Een hele blije Ashun Wu gaf de volgende reactie: "Het is heel speciaal voor een Chinese speler om mee te doen aan de Europese Tour. Deze week was ongelofelijk, ik ben zo blij, het was ook goed weer deze week en er werd veel goed golf gespeeld - ik vind deze golfbaan ook echt goed. Natuurlijk wil ik mijn caddie bedanken. De laatste paar holes waren ongelofelijk, het tweede schot van de laatste hole was een ongelooflijk schot, voor mij de beste bal van de week."

Beste Nederlanders

Mark Reynolds eindigde als beset Nederlander in de 99ste editie. Dankzij een knappe slotronde in 69 slagen werd hij gedeeld 53ste. Max Albertus deed het net als in 2017 ook weer heel goed in het KLM Open. De 24-jarige Ossenaar eindigde als gedeeld 57ste. Veertien Nederlanders verschenen aan de start, Reynolds en Albertus waren de enigen die de cut haalden. Tweevoudig KLM Open-winnaar Joost Luiten kon niet meedoen op The Dutch omdat hij in juli aan zijn pols is geopereerd. Luiten was wel vier dagen aanwezig om het evenement en de golfsport te promoten.

Laatste keer

Het was de laatste keer dat het KLM Open in Spijk werd gehouden. In 2019 vindt het toernooi plaats op golfbaan 'The International' in Amsterdam, van 12 tot en met 15 september.

Meer berichten