Woningen die voldoen aan de eisen van  deze tijd. Eigen foto
Woningen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Eigen foto

Poort6 rondt vernieuwing Lingewijk af

GORINCHEM - Poort6 organiseerde vorige week woensdag, samen met Nijhuis Bouw en in samenwerking met de gemeente Gorinchem, een aantal activiteiten in de Lingewijk ter gelegenheid van de afronding van de grootschalige vernieuwing van de wijk.

In 2007 viel bij de toenmalige bewoners van de Lingewijk een boekje op de mat met daarin planen voor het grootschalig opknappen van de wijk. Op dat moment waren de eerste stappen hiervoor al gezet met de nieuwbouw aan de Van Hoornestraat in 2004 en het besluit om de IJsbaanflats te slopen.

De belangrijkste doelen van deze grootschalige opknapbeurt waren onder andere het realiseren van woningen voor jong en oud die voldoen aan de eisen van deze tijd, het bieden van een mix van huur en koop en het realiseren van een betere verbinding tussen Lingewijk-Noord en Lingewijk-Zuid. Met als belangrijk aandachtspunt het in ere houden van het karakteristieke tuindorp.

Veel veranderd

In de jaren die volgden is er veel veranderd in de wijk. In samenwerking met verschillende partijen, heeft Poort6 in de gehele wijk woningen gerenoveerd, gesloopt en nieuw gebouwd. Een wijk is nooit helemaal af. Andere partijen gaan nog nieuwe woningen in de Lingewijk bouwen, maar voor Poort6 is met de oplevering van de laatste nieuwbouw in Lingewijk-Zuid het toenmalige vernieuwingsplan afgerond.

Verschillende activiteiten

Op woensdag 12 september werd hier, samen met bewoners en andere genodigden, op feestelijke wijze bij stilgestaan. In gemeenschapshuis De Bogerd konden bewoners van de Lingewijk genieten van een optreden van het Arkels Visserskoor. Bij speeltuinvereniging Lingewijk organiseerde Gorinchem Beweegt een sport- en spelmiddag en in het clubgebouw van de Speeltuinvereniging vond het officiële gedeelte plaats met onder andere de voordracht van een gedicht over de Lingewijk (terug te lezen op www.poort6.nl) en een toespraak van onder andere wethouder Dick van Zanten.

Meer berichten