Duurzaamheid is een belangrijk thema, volgens Silvia Blom, die bij de milieustraat op het terrein staat. (Foto: Eline Lohman)
Duurzaamheid is een belangrijk thema, volgens Silvia Blom, die bij de milieustraat op het terrein staat. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

Duurzaamheid bij Natuurcentrum

Het Natuurcentrum Gorinchem doet woensdag 10 oktober mee aan de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Er zullen allerlei activiteiten zijn tussen 13.00 en 16.30 uur.

Door Eline Lohman

GORINCHEM – Er zullen allerlei kramen staan, zoals van een tuincentrum dat planten verkoopt die geschikt zijn voor insecten, een afvalreinigingsbedrijf komt langs met een veegwagen en verstrekt informatie over het bedrijf. Verder is SNS Bank aanwezig met een stand over energiebesparing. Ook het Natuurcentrum zelf komt met activiteiten die kinderen iets leren over duurzaamheid en afval. Bijvoorbeeld met een kraam waar tweedehands spullen geruild kunnen worden, want hergebruik maakt tenslotte ook deel uit van het onderwerp duurzaamheid. Het is niet de eerste keer dat de instelling meedoet aan de Dag van de Duurzaamheid. Het is een belangrijk thema, volgens Silvia Blom, medewerker educatie bij het Natuurcentrum.

"Als Natuurcentrum dragen wij de Dag van de Duurzaamheid een warm hart toe. We zijn veel met dit thema bezig. We proberen duurzaam te zijn als centrum, zoals door het scheiden van afval in onze milieustraat op het terrein. Verder houden we bij de verlichting rekening met duurzaamheid en ook in ons restaurantdeel letten we erop dat we bijvoorbeeld minderen met plastic. We merken dat steeds meer mensen met het thema bezig zijn. En dat is mooi, want het is een belangrijk onderwerp, dat steeds meer leeft in de maatschappij. Daarom vinden we het goed om ermee bezig te zijn. Op de Dag van de Duurzaamheid, maar ook buiten die dag om. Zo hebben we een project met scholen over duurzaamheid en we blijven er in de toekomst aandacht aan besteden."

Je kunt kinderen al op jonge leeftijd iets meegeven over duurzaamheid, zegt Silvia. "Hoe jong ze ook zijn – iedereen kan met het thema aan de slag. Je kunt je kind namelijk al op jonge leeftijd laten zien hoe je netjes afval scheidt. Wij houden ons op kleine schaal bezig met duurzaamheid bij het Natuurcentrum, maar d at doen we met een groot hart."

De inloop tijdens de Dag van de Duurzaamheid bij het Natuurcentrum Gorinchem is 10 oktober vrij. Voor meer informatie over de activiteiten van het centrum kan gekeken worden op de website www.natuurcentrumgorinchem.nl.
 

Meer berichten