dag duurzaamheid
dag duurzaamheid (Foto: Natuurcentrum)

dag van de duurzaamheid op het natuurcentrum gorinchem

Dag van de duurzaamheid op het Natuurcentrum

Dag van duurzaamheid 2018 valt op woensdag 10 oktober. Maar duurzaamheid, wat is dat precies? En waarom willen we duurzaam bezig zijn? Duurzaamheid is een heel breed begrip, maar het betekent dat alles met elkaar in balans is.

Bij duurzaamheid denk je al gauw aan het behouden van de aarde, oog voor behoefte van de toekomstige generatie en een evenwichtige welvaart onder duurzaamheid. Ook omgang met mensen (fair trade), cradle to cradle, biologisch eten en vermindering van CO2-uitstoot valt onder deze term.

Op de dag van duurzaamheid organiseert het Natuurcentrum van 13.00u uur tot 16.30u een middag vol met duurzame activiteiten. Kinderen kunnen meedoen aan een afvalrace of een quiz over energiebesparing maken. Bij de stand van de SNS-bank leren kinderen én volwassenen alles over energie besparen. Tuincentrum Sterk vertelt je alles over bij- en vlindervriendelijke tuininrichting.

Reinigingsdienst Waardlanden is niet alleen de reinigingsdienst voor afval in Gorinchem en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, maar houdt ook onze straten schoon. Waardlanden komt daarom met een veegwagen naar de dag van de duurzaamheid. Kinderen kunnen in de veegmachine kijken en vragen stellen. Daarnaast infomeren ze je graag over afval scheiden en reduceren.

Heb je iets te ruilen of te verkopen? Neem het mee, want er is een ruilbeurs. Deelname aan de ruilbeurs is gratis, reserveren is niet nodig.

Meer berichten