Tjitske Buwalda presenteert zaterdag bij Boekhandel Cursief haar nieuwe gedichtenbundel. Eigen foto
Tjitske Buwalda presenteert zaterdag bij Boekhandel Cursief haar nieuwe gedichtenbundel. Eigen foto

Tjitske Buwalda presenteert nieuwe dichtbundel

GORNCHEM - De reacties op Tjitske Buwalda's eerste dichtbundel Gemengde Gevoelens laten er geen misverstand over bestaan, de gedichten weten velen te raken. Allicht omdat ze uit het leven zijn gegrepen. Ook haar tweede bundel, ditmaal met gedichten en anekdotes, zijn een deel autobiografisch en verder ontleend aan het leven van anderen.

Hoe verschillend de onderwerpen ook zijn, de stijl van Buwalda is herkenbaar. Ze beschrijft gebeurtenissen die zich in haar omgeving of in Gorkum hebben afgespeeld.

Het gezin waarin zij in Gorkum opgroeide was arm en het onderwijs dat Buwalda werd onthouden, geeft geen voorsprong als schrijver-dichter zou je zeggen. Gelukkig gaat die vlieger niet op. Buwalda zegt later in het leven haar kansen te hebben gegrepen en zich te hebben ontwikkeld tot de persoon die ze nu is.

Buwalda werd in 1950 geboren in de Spaarpotsteeg en heeft tot juni 1988 in Gorkum gewoond. Daarna is ze met haar man, die voor zijn werk (beroepsmilitair) moest verhuizen, meegegaan naar Kampen. Zij is er na haar mans overlijden in 2007, blijven wonen.

Door de FB site van Oud-Gorinchem blijft ze verbonden met het Gorkum van toen. Zij plaatst zelf regelmatig een gedichtje of anekdote over gebeurtenissen die in haar jeugd hebben plaats gevonden.

Twijfel

Regelmatig werd Buwalda gevraagd of ze deze gedichtjes en anekdotes niet wilde bundelen. Ze twijfelde. Toen ze echter dit jaar een eervolle vermelding mocht ontvangen voor haar inzending bij de De Gorcumse Literatuurprijs, trok haar dit over de streep.

Buwalda geeft de bundel Gorkum en mensen zoals jij en ik in eigen beheer uit. De presentatie vindt plaats op zaterdag 13 oktober om 15.00 uur bij Boekhandel Cursief, Kruisstraat 4 te Gorkum. De bundel is daar vanaf die datum verkrijgbaar voor de prijs van 15.00 euro.

Datum: 13 oktober

Tijd: 15.00 uur

Waar: Boekhandel Cursief, Kruisstraat 4 te Gorcum

Meer berichten