De beginnende en de vertrekkende voorzitter gebroederlijk naast elkaar.
De beginnende en de vertrekkende voorzitter gebroederlijk naast elkaar. (Foto: ministerie van beeld gorinchem)

De komende en de gaande man bij vv Woudrichem

WOUDRICHEM - Kees Braat trad op maandag 8 oktober na drie jaar af als voorzitter van vv Woudrichem. Hanno de Joode werd voorgedragen door het bestuur aan de leden als de nieuwe voorzitter. Met toestemming van de leden bestaat het bestuur nu uit zes leden: Hanno de Joode (voorzitter), Andreas Nederveen (penningmeester), Remco Pronk (voetbalzaken), Martijn van den Heuvel (facilitaire zaken), Marjan Pullen (secretaris) en Dirk Pellicaan (sponsorzaken).

Hanno de Joode (49) stelde zich tijdens de Algemene Vergadering graag kandidaat voor het voorzitterschap. "Drie jaar geleden heeft Kees mij al eens gepolst maar was ik er nog niet klaar voor. Ik voetbalde zelf nog met veel plezier in het 5e, was een bedrijf aan het opstarten en wilde er zijn voor mijn dochters. Kees ambieerde bovendien zelf de functie van voorzitter, iets wat hij uitstekend heeft gedaan. Alle activiteiten zijn in beeld gebracht en de organisatiestructuur staat als een huis. Met Leon Elands hebben we zes mooie jaren beleefd en ons sportpark ziet er top uit. Inmiddels ben ik gestopt met voetballen, zijn de meiden wat ouder en loopt het bedrijf goed."

Verenigen

Kees Braat is verheugd dat Hanno 'ja' heeft gezegd op de kandidatuur. "Hanno is een Woerkummer, een voetballer en heeft als directeur-eigenaar van Amari Metals de kwaliteiten om een vereniging te leiden. Dat vind ik belangrijke aspecten. Daarnaast is Hanno nog jong en verjonging is iets wat we nastreven binnen het bestuur. Ik wens hem net zoveel succes toe als dat het mij gebracht heeft."

Voor Hanno is er ook een persoonlijke reden. "Het is mijn club. Ik ben net als Kees al 43 jaar lid van de vereniging. Mijn opa is bij de oprichting van v.v. Woudrichem betrokken geweest in 1932 en mijn vader is tien jaar voorzitter geweest. Ik heb daarom altijd al het gevoel gehad dat ik ook voorzitter zou worden. Verder heb ik ruimte gekregen om de vacatures van penningmeester en facilitaire zaken in te vullen. Met Andreas Nederveen en Martijn van den Heuvel heb ik jaren gevoetbald en kan ik goed overweg. Verenigen wil ik overigens in alle geledingen binnen de club. Iedereen moet zich prettig en veilig voelen op de vereniging. Het streven is ook om zelfstandig te blijven als club en met het eerste elftal zo hoog mogelijk te acteren."

Vooruitblik

Hanno de Joode kijkt voorzichtig al vooruit en heeft zijn visie en missie paraat. Kees Braat kijkt na zijn penningmeesterschap en het secretariaat terug op drie succesvolle jaren als voorzitter waarin een kunstgrasveld is gerealiseerd, nieuwe kleedkamers, ledverlichting en een opgefriste clubkrant. Zonnepanelen is nog de enige wens die niet ingevuld is, maar als het aan Kees ligt wil hij zich daar de komende jaren voor inzetten. Met zijn netwerk en de goede relatie die hij heeft opgebouwd met de gemeente hoopt hij ook op het punt van verduurzaming iets te kunnen betekenen voor zijn vereniging, want het is ook zijn vereniging. Hanno rekent op hem, want 26 jaar bestuurservaring laat je niet zomaar vertrekken.

Meer berichten