'De Reiskameraad' op het rustieke stationsgebouw.
'De Reiskameraad' op het rustieke stationsgebouw.

Dr. Joop Hartog onthult 'De Reiskameraad

ARKEL - Zaterdag 20 oktober wordt een feestelijke dag voor Arkel. Op het stationsgebouw aan het spoor wordt dan ´s middags om half vier het prachtige gedicht  De Reiskameraad van Ida G.M. Gerhardt  onthuld. 

Ida Gerhardt, onder meer bekroond met de P.C. Hooftprijs werd  in 1905 in Gorinchem geboren in de Haarstraat, door liefhebbers van haar werk  ook wel haar straat genoemd. Daar prijkt immers ook een van haar gedichten uit de Poëzieroute : IN MEMORIAM PATRIS,  met als eerste regels: 'Mijn vader heeft de waterlaarzen aan. Wij samen zijn de Lekdijk afgekomen. Ik ben voor mijn verjaardag meegenomen…'

Verslingerd aan rivierengebied

Ida Gerhardt was verslingerd aan ons rivierengebied. Dankzij de Poëzieroute prijken in Gorinchem dan ook vele gedichten van haar op muren en ramen. En ook bij het rivierbaken.

Mede dankzij dr. Joop Hartog uit Hoornaar wordt  op zaterdag 20 oktober Arkel als buurgemeente van Gorinchem verblijd met het  gedicht 'De reiskameraad' van Ida Gerhardt op het rustieke stationsgebouw. Dr. Hartog  reisde voor zijn werk vaak met de trein heen en weer van Arkel naar Amsterdam. Op een dag  stelde hij het bestuur van de Poëzieroute voor  De Reiskameraad van Ida Gerhardt  op het stationsgebouw aan te brengen. Dankzij een enthousiast bestuur en royale giften van de gemeente Giessenlanden en  het Rivierenlandfonds, is dat inmiddels gelukt.

Tijdens de bijeenkomst, zaterdag om half vier, zal dr. Hartog 'De Reiskameraad' onthullen. Belangstellenden zijn van harte welkom.  

Meer berichten