Het echtpaar Van Pelt-de Wit werd gefeliciteerd door locoburgemeester Dick van Zanten. Eigen foto
Het echtpaar Van Pelt-de Wit werd gefeliciteerd door locoburgemeester Dick van Zanten. Eigen foto

Briljanten huwelijk echtpaar Van Pelt-de Wit

 
 
    GORINCHEM - Locoburgemeester Dick van Zanten bezocht op woensdag 17 oktober het echtpaar Van Pelt-de Wit om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Mevrouw (Willie) is geboren in Gouda en daarna naar Gorinchem verhuisd en de heer Van Pelt (Cees) kwam uit Woudrichem.Het echtpaar heeft elkaar ontmoet op de visfabriek in Gorinchem waar zij toen allebei werkten. Cees en Willie trouwden in Gorinchem en woonden daarna een paar maanden in Woudrichem, bij Cees' ouders. Daarna kregen zij een eigen woning in Gorinchem.

Huishouden en kinderen

Mevrouw Van Pelt is gestopt met werken na de geboorte van het eerste kind. Ze zorgde voor het huishouden en de kinderen. Later paste zij veel op de kleinkinderen. Mevrouw Van Pelt hield veel van fietsen en van handwerken, maar dat is nu vanwege haar leeftijd en gezondheid lastig. De heer Van Pelt ging na een jaar werken bij de visfabriek varen op een stoomboot. Daarna werkte hij op een zandzuiger en vervolgens nog even in de metaalsector, totdat hij - samen met zijn broers - een eigen zaak begon: Gebroeders Van Pelt metaal en scheepsbouw. De heer Van Pelt is tot zijn 85ste nog elke dag op de zaak geweest en was nog regelmatig aan het werk. Vorig jaar werd de zaak pas verkocht.

Eigen boot

De heer Van Pelt heeft ook altijd een eigen boot gehad. Varen en boten waren zijn grote hobby; zijn lust en zijn leven,kun je wel zeggen. Hij heeft ruim 60 jaar lang gevaren, ook in de weekenden en vakanties, vooral met zijn eigen gezin én het gezin van zijn broer. Ze hadden ook een ligplaats in Veen. Mevrouw is zelf weleens op vakantie met haar schoonzus geweest, omdat de vrouwen ook weleens wat anders wilden dan alleen maar varen. De heer Van Pelt is nog actief. Hij doet alles zelf, ook in huis, en zorgt daarnaast voor zijn vrouw. Mevrouw gaat wel vanwege haar ziekte - Parkinson - drie dagen per week naar de dagopvang van het Gasthuis.

Het echtpaar heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Koffie en gebak

Het echtpaar heeft het jubileum woensdagmiddag gevierd met koffie en gebak. Aan het eind van de maand vieren zij het jubileum door met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen naar een dinershow te gaan.

   
 
 
     
 
       
 
 
     
 
Meer berichten