De winnaars. Eigen foto
De winnaars. Eigen foto (Foto: Eigen foto)

Kampioen Maandbekerwedstrijd Golfclub Almkreek

REGIO - Na een spannende laatste Strokeplaywedstrijd op zaterdag 27 oktober bij Golfclub Almkreek, waarin het klassement nog behoorlijk op zijn kop gezet kon worden, konden na afloop de kampioenen bekend gemaakt worden. Van april tot oktober wordt er één keer per maand een qualifying-Strokeplaywedstrijd gespeeld voor leden met een hcp. 0 tot en  met 36. Men speelt in twee categorieën n.l. 0 tot en met 19.9 en 20 tot en  met 36. Hij of zij met het beste resultaat over vier wedstrijden mag zich Maandbekerkampioen noemen.

Bij aanvang van de zevende wedstrijd stond Dik Vink uit Woudrichem met 35 punten bovenaan in de A-categorie, gevolgd door Wim schipper uit Gorinchem met 30 punten. Dik was de laatste wedstrijd verhinderd en Wim rook zijn kansen. Speelde een fantastische ronde en eindigde gelijk met Dik.(35 p.) Doordat Dik een lagere handicap heeft bleef hij zijn eerste plaats behouden. Een mooie derde plaats was voor Peter van Pelt uit Sleeuwijk met 30 punten.

Spannend

In de B-categorie was het ook spannend. Gerard de Kock uit Waalwijk ging bij aanvang van de wedstrijd met 38 punten aan kop. Gevolgd door Klaas van der Leij uit Hedel met 36 punten. Klaas liet het helaas op de laatste hole liggen en bleef uiteindelijk tweede. De derde plaats was voor Co Stravers uit Lexmond met 31 punten.

Met de Wisselbeker, de mooie wijnpakketten (gesponsord door Gall en Gall uit Almkerk en bloemen, keerden zij huiswaarts.

Strokeplay-wedstrijden

In de wintermaanden zijn er vijf Strokeplay-wedstrijden voor dezelfde categorieën waarvan de beste drie wedstrijden tellen voor de overall prijs. De eerste wedstrijd start op 24 november. Aanvang 10.00 uur.

Meer berichten