In zijn derde avondvullende solovoorstelling vertelt Patrick Nederkoornj op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Foto: Tom Cornelissen
In zijn derde avondvullende solovoorstelling vertelt Patrick Nederkoornj op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Foto: Tom Cornelissen

Cabaret en film in 't Pand

GORINCHEM - Theater 't Pand biedt op vrijdag 9 november ruimte aan Nathalie Baartman. Zij speelt haar voorstelling 'Breek' om 20.30 uur. Breek is een subtiel-hilarische voorstelling over kwetsbaarheid. Over het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte. Ze zei: 'Neem een "breek", joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Hier heb je een hapje gefrituurde sprinkhaan. Verstil de gewoonte, troost die vreemdeling en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.' Entree: 10 euro.

Op zaterdag 10 novenber om 20.30 uur is de beurt aan Patrick Nederkoorn met 'Ik betreur de ophef'. Patrick Nederkoorn (nominatie Neerlands Hoop 2017) is lid van het team van Spijkers met Koppen, cabaretier en columnist. In zijn derde avondvullende solovoorstelling vertelt hij op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast? Ik betreur de ophef is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. "Een gedreven, energieke verteller. (…) Nederkoorn laat zien dat hij een cabaretier is om rekening mee te gaan houden", schreef NRC Handelsblad over zijn vorige programma. Entree: 10 euro.

Film

'The killing of a sacred deer' draait op dinsdag 13 november om 20.15 uur in het filmhuis van 't Pand. Steven (Colin Farrell) is een charismatische en briljante chirurg die een tiener onder zijn vleugels neemt. In het begin mengt deze jongeling zich in het leven van de familie van Steven en ontregelt hij langzaam de dagelijkse gang van zaken. Het wordt echter steeds zorgwekkender en dreigender. Er is maar een afloop mogelijk: een ondenkbare opoffering.

Entree: 7,50 euro, inclusief kopje koffie of thee

Meer berichten