Het echtpaar De Goeij-van Gameren wordt gefeliciteerd door locoburgemeester Dick van Zanten. Eigen foto
Het echtpaar De Goeij-van Gameren wordt gefeliciteerd door locoburgemeester Dick van Zanten. Eigen foto

Diamanten huwelijk echtpaar de Goeij-van Gammeren

  GORINCHEM - Locoburgemeester Dick van Zanten bezocht woensdagochtend het echtpaar de Goeij-van Gammeren om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Mevrouw (Corrie) woonde destijds in Woudrichem en meneer (Dries) woonde in Gorinchem. Tijdens een ULO feestje in de oude Doelen zag meneer de Goeij zijn vrouw voor het eerst, zij viel op door haar mooie jurk, hij vroeg haar ten dans en ze hadden een hele leuke avond.

Onder een boom

Nadat mevrouw de Goeij naar de markt in Gorinchem was geweest, ging zij onder een boom zitten buiten de Waterpoort, de heer de Goeij zag haar zitten en besloot haar aan te spreken en daarna met haar mee te gaan naar Woudrichem. Daar aangekomen bleek er een leuk feest te zijn ter ere van het 600-jarig bestaan van de stad.

Na hun huwelijk is het echtpaar gaan wonen op het Nonnenveld, maar zij wonen nu alweer 54 jaar in hun huidige woning. Mevrouw de Goeij heeft jarenlang bij van Haren op de Hoogstraat gewerkt en de heer de Goeij is elektrisch lasser geweest en is daarna gaan werken op booreilanden.

Wereldreizigers

Jarenlang heeft het echtpaar over de hele wereld gereisd, dit was hun gezamenlijke grootste hobby. Ze hebben hierdoor heel veel mooie herinneringen samen, helaas zijn verre reizen door hun gezondheid niet meer mogelijk, maar de herinneringen blijven!

Naast het reizen houdt meneer de Goeij enorm van muziek, heeft hij bij Unitas gevoetbald, bij de Jazz Club gezeten, hij is prins Carnaval geweest en jaren geleden ook stadsomroeper. In die hoedanigheid heeft hij ook onze zusterstad Sint-Niklaas bezocht. Mevrouw de Goeij heeft ook nog als mode ontwerpster gewerkt en maakt tot op de dag van vandaag nog de mooiste creaties (ook trouwjurken) en maakt kleding voor meneer de Goeij en voor de rest van de familie.

Trots en blij 

De heer en mevrouw de Goeij hebben een zoon gekregen; een prachtig en zeer welkom cadeau vlak na hun 12,5-jarig huwelijk. Hun schoondochter beschouwen ze als hun dochter. Beiden hebben gestudeerd. Ook hun kleinkinderen, een tweeling, zitten op het gymnasium en zullen waarschijnlijk - in de voetsporen van hun ouders - ook gaan studeren.

Het echtpaar vierde het jubileum op de dag zelf. Aan het einde van de dag gingen zij wat eten en drinken met hun familie.

 
Meer berichten