De Persgroep Nederland is ervan overtuigd dat met de nieuwe krant één nieuwsmedium met een sterke lokale binding ontstaat.
De Persgroep Nederland is ervan overtuigd dat met de nieuwe krant één nieuwsmedium met een sterke lokale binding ontstaat.

De Persgroep komt in Vijfheerenlanden met nieuwe weekkrant

 MEERKERK - In de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden verschijnt per 1 januari 2019 een nieuwe huis-aan-huiskrant: Weekblad Vijfheerenlanden. Aanleiding hiervoor is het samengaan van de gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen tot één nieuwe gemeente.

In het verspreidingsgebied verschijnen nu nog de huis-aan-huiskranten Extra Nieuws Leerdam, De Molenkruier en Gorcumse Courant. Eerstgenoemde titel gaat volledig op in Weekblad Vijfheerenlanden. De Molenkruier gaat zich voortaan geheel richten op het nieuws uit Nieuwegein. Lezers van die krant in Vianen, Everdingen, Hagestein, Zijderveld, Hei- en Boeicop en Lexmond krijgen vanaf 1 januari Weekblad Vijfheerenlanden in de bus. Ook bij inwoners van Meerkerk die nu nog de Gorcumse Courant ontvangen, valt vanaf het nieuwe jaar Weekblad Vijfheerenlanden op de mat.

Sterke lokale binding

De Persgroep Nederland is ervan overtuigd dat met de nieuwe krant één nieuwsmedium met een sterke lokale binding ontstaat, juist door de gemeentegrenzen van Vijfheerenlanden te volgen. Voor lezers én adverteerders een duidelijke en overzichtelijke situatie waar één krant het gehele gebied bedient.

Speciale pagina's

In aanloop naar de nieuwe krant brengen Extra Nieuws Leerdam en De Molenkruier de komende weken speciale pagina's met nieuws over Vijfheerenlanden. "Zo zullen we de extra gemeenteraadsverkiezingen op de voet gaan volgen", zegt Dennis Rijsbergen, clustermanager van de redactie.

Website

Bij de nieuwe papieren krant hoort ook een nieuwe website: www.weekbladvijfheerenlanden.nl. Die website is vanaf woensdag 2 januari 2019 in de lucht.

Meer berichten