Is er in Gorcum een hondendief actief?
Is er in Gorcum een hondendief actief?

INGEZONDEN BRIEF: verdwenen honden

Ik heb een kleine chihuahua. Ik woon in Gorinchem. Zoals u weet mogen honden bij veel winkels niet naar binnen. Ze staan dus vaak even buiten vastgelijnd. Eergisteren vertelden twee vrouwen mij in de winkel Action (Arkelstraat) dat sommige honden die buiten vastgebonden stonden, ineens verdwenen waren toen de eigenaaren naar buiten kwamen. Eergisteren liet ik mijn chihuahua even buiten de supermarkt Spar staan (Arkelstraat). Toen ik naar buiten kwam, stond een vrouw letterlijk te waken over mijn kleine hond. Ik vroeg waarom. Ik hoorde van haar dat honden ontvoerd/gestolen werden. Zij was zeer bezorgd over de veiligheid van mijn hond en bleef bij hem staan totdat ik eraan kwam. Dit was de tweede melding.

Gisteren ging ik weer naar de Spar. Ik lette goed op mijn hond die buiten stond. Maar hoorde een derde vrouw zeggen dat honden die buiten sommige winkels stonden ineens verdwenen waren. Ik vroeg of dit recent was. Zij zei "ja"

Ik vind dat men en hondenbezitters in Gorinchem hierop geattendeerd mogen worden. Tevens meld ik dat ik een aantal weken geleden van twee mensen hoorde op te passen- dat honden op twee locaties vergiftigd werden. De lokaties waren De Dalem Poort en een stuk wal bij de Haven (Gorinchem). Hier spelen ook kinderen.

Als het verdwijnen van honden buiten winkels structureel is, is er iemand of een bende bezig honden mee te nemen voor zichzelf of op Marktplaats te plaatsen? Misschien kunnen slachtoffers hun verhaal melden bij de gemeente Gorinchem onder "handhaving" , zodat de gemeente hiervan op de hoogte is.

Anne Armstrong,
Gorinchem

Meer berichten