De Buitenlanders zijn blij met de winst. Eigen foto
De Buitenlanders zijn blij met de winst. Eigen foto

De Buitenlanders winnen Giessenburgse Dorpskwis

GIESSENBURG - In de kantine van sportvereniging Vridos vond vrijdag de prijsuitreiking plaats van de eerste Giessenburgse Dorpskwis. De quiz vond plaats op 2 november en 34 teams deden mee. Op de quizavond werden foto's en een filmpje gemaakt van de deelnemende teams op hun quizadres, zo ook in het museum Het Regthuys en in de Dorpskamer, waar ook vragen beantwoord moesten worden. Vrijdagavond werden de foto's en het filmpje getoond.

Naast een warm welkom door de voorzitter van Vridos, werd een aantal vragen en antwoorden toegelicht. De deelnemende teams konden de antwoorden op alle 161 vragen bekijken en er werd druk onderling overlegd én gespeculeerd over de tot dat moment onbekende uitslag.

Omgekeerde volgorde

De voorzitter dreef de spanning op door de uitslag van de quiz in omgekeerde volgorde bekend te maken. Uiteindelijk kwam het hoge woord eruit. Het team bestaande uit voormalige inwoners van Giessenburg heeft de eerste Giessenburgse Dorpskwis gewonnen. Zij hadden zichzelf een toepasselijke teamnaam gegeven: De Buitenlanders.  Dit team ging met de hoofdprijs van 100 euro naar huis. Na de prijsuitreiking bleven veel aanwezigen, onder het genot van een hapje en een drankje, nog lekker lang napraten.

De eerste Giessenburgse Dorpskwis is een groot succes geworden. De deelnemende teams waren zeer te spreken over de quizavond en over de gezellige prijsuitreiking.

Traditie?

Veel deelnemers hopen op een vervolg van de Dorpskwis. Vridos heeft, in haar jubileumjaar, het initiatief genomen voor de eerste uitgave van de quiz. Vridos hoopt dan ook dat in de toekomst een andere vereniging of speciaal Dorpskwis-commité deze taak op zich gaat nemen, zodat een traditie ontstaat.

Meer berichten