Stichting Single SuperMom brengt alleenstaande moeders met elkaar in contact. Eigen foto
Stichting Single SuperMom brengt alleenstaande moeders met elkaar in contact. Eigen foto

Talkshow over positie alleenstaande moeders

GORINCHEM - Stichting Single SuperMom brengt alleenstaande moeders met elkaar in contact. Ook in de gemeente Gorinchem bestaat inmiddels een succesvol netwerkOp zaterdag 1 december organiseerde de stichting een talkshow met wethouder Ro Doesburg, om te praten over de positie van alleenstaande moeders in Gorinchem en omgeving.

Oprichter van stichting Single SuperMom is Eva Yoo Ri Brussaard: "Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan het merendeel bestaat uit alleenstaande vrouwen met kinderen. Het grootste deel van deze moeders voelt zich alleen in de situatie waarin zij zich bevinden. Single SuperMom organiseert daarom, naast het aanbieden van een online platform op de website en Facebook, bijeenkomsten waarbij Single Moms met elkaar in gesprek kunnen terwijl de kinderen zich vermaken. Door het gesprek aan te gaan met andere alleenstaande moeders kunnen zij herkenning en steun bij elkaar vinden, en wordt hun netwerk vergroot."

Durven Doen!

Speciaal voor alleenstaande moeders die te maken hebben met armoede, eenzaamheid en/of een sociaal isolement of voor moeders die zichzelf op een andere manier willen versterken, heeft Single SuperMom de methode Durven Doen! ontwikkeld. De methode bestaat uit trainingen, waarin moeders aan de slag gaan met het versterken van de vaardigheden die ze nodig hebben om uit hun situatie te komen. De trainingen worden ondersteund met coaching. Daarnaast kunnen moeders 24/7 terecht op het gratis platform met vragen voor bijvoorbeeld oppas of andere hulp. Dankzij de steun van het ministerie van Sociale Zaken kunnen we de methode breed aanbieden via (vrijwillige) trainers en activiteiten. Terwijl de kinderen aan het spelen waren, werden de moeders en wethouder in het laatste gedeelte van de talkshow geïnformeerd over Durven Doen. Single SuperMom hoopt dat de gemeente Gorinchem partner kan worden van het programma en Single SuperMom volgend jaar 2019 het jaarprogramma "Durven Doen" kan starten en het netwerk inclusief alle bijeenkomsten kan voortzetten in Gorinchem. Ook hoopt ze dat partnerorganisaties gebruik maken van de methode en kennis die Single SuperMom in huist heeft.

Tien jaar

Stichting Single SuperMom is opgericht in 2008 en biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders in heel Nederland. Het doel van de stichting is het vergroten van de economische zelfstandigheid en zelfbeschikking van deze kwetsbare groep en het vergroten van hun netwerk door middel van het organiseren van activiteiten die de moeders versterken. De website en besloten Facebook groep van Single SuperMom zijn een ontmoetingsplek die alleenstaande moeders met elkaar verbindt voor vriendschap, oppas-issues, juridische vragen en hulp. Zo kunnen moeders die bij elkaar in de buurt wonen elkaar helpen of opzoeken voor klussen, oppassen, playdates of gewoon een kop koffie. Alle zaken die Single SuperMom aanbiedt (o.a. netwerk, trainingen, moeder&kind activiteiten) zijn altijd gratis voor de moeders. Eva Yoo Ri Brussaard is sinds de start van de stichting betrokken en is nu ook de drijvende kracht achter de landelijke uitbreiding.

http://www.singlesupermom.com . Facebook . Twitter . YouTube

Meer berichten