Op de foto met minister Carola Schouten...een buitenkansje! Eigen foto
Op de foto met minister Carola Schouten...een buitenkansje! Eigen foto

Dagje politiek voor groep 8 CBS Het Kompas

VUREN/DEN HAAG - Groep 8 van CBS Het Kompas reisde vorige week woensdag naar Den Haag voor een dagje politiek. Eerst was er een ontvangst door een medewerker van Prodemos  in Madurodam. Daar werd het interactieve spel Democracity gespeeld. 

Het spel begon met 3 onderdelen: een politieke partij oprichten, een partijprogramma schrijven en een slogan bedenken. Vervolgens werd met de partijen een stad ingericht en moesten de leerlingen debatteren en discussiëren over hun standpunten.

Puzzeltocht

Daarop volgde een puzzeltocht door Madurodam. Met behulp van een tablet losten de kinderen vragen op. Na de lunch verplaatste de groep zich naar het Binnenhof, waar een bezoek gebracht werd aan de Tweede Kamer. Op dat moment was er een debat wat (heel toepasselijk) ging over Onderwijs.

Gesprek met minister

Ook was er een gesprek met Minister van Landbouw Carola Schouten gepland. De kinderen stelden haar allerlei vragen, zoals hoe je minister wordt, wat je er voor geleerd moet hebben en wat haar taken zoal zijn. Natuurlijk gingen ze met haar op de foto.

Het was een leerzaam en geslaagd dagje politiek voor de kinderen van groep 8.

Meer berichten