Winnie Boeter (61) is per 1 januari officieel directeur bij Daltonschool De Poorter in Gorinchem. (Foto: Eline Lohman)
Winnie Boeter (61) is per 1 januari officieel directeur bij Daltonschool De Poorter in Gorinchem. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

Weer terug bij Daltonschool De Poorter

Winnie Boeter (61) is per 1 januari officieel directeur bij Daltonschool De Poorter in Gorinchem. Zij werkte vroeger op deze basisschool en is nu tot haar grote vreugde weer terug op haar oude stek.

Door Eline Lohman

GORINCHEM – Van eind jaren '80 tot en met 2000 werkte Winnie op De Poorter. Het onderwijs bleef trekken, want daarna werkte ze bij een schoolbegeleidingsdienst. "Vanuit een andere positie keek ik daarbij naar het onderwijs," vertelt Winnie. "In 2017 dacht ik: 'wat wil ik nog? Wil ik wellicht wat anders doen?'. Het begon weer een beetje te kriebelen, zeker toen een van de leerkrachten van De Poorter vertelde dat de school meer wil gaan doen met talentontwikkeling. Met dat onderwerp was ik op mijn werk ook bezig, dus ik vond het een mooie kans om dit in de praktijk te zien."

Zo kwam Winnie weer in contact met De Poorter. Toen vorig jaar een leerkracht met zwangerschapsverlof ging, besloot Winnie deze taak op zich te nemen. "Heel fijn dat ik dicht bij de werkvloer zat, maar na 20 jaar niet meer voor de klas gestaan te hebben, merkte ik dat het mij best wat energie kostte. Toen directeur Daan Schneider een andere baan kreeg, ben ik interim-directeur van De Poorter geworden. En nu heb ik dus een vaste baan als directeur!"

Die functie past Winnie beter dan leerkracht, zegt zij. "Voor deze functie kan ik wat ik geleerd heb de afgelopen jaren, in de praktijk brengen. En in het laatste jaar dat ik op De Poorter werkte vroeger, was ik ook al interim-directeur. Dit sluit goed aan bij wie ik ben. Ik krijg er echt energie van. Het digitale aspect van voor de klas staan is niet echt wat voor mij; als directeur kan ik mijn sterke kanten beter tot uitdrukking laten komen. Ik ben meer overkoepelend bezig en kan zo mensen motiveren. Waarom ik 'ja' heb gezegd op deze functie? Omdat het De Poorter is – er komt dus een stukje sentiment bij kijken – maar ook omdat het concept van Daltonschool mij aanspreekt. Het is een vreedzame school, met mooie kernwaarden als basis. Dit is een school waar ik wat voor wil doen."

Zij kende nog twee leerkrachten en twee vrijwilligers van vroeger. Dat schept een band, volgens Winnie. "Op De Poorter is een mooi team van mensen die voor het vak en voor de kinderen staan. Daardoor is het een heel fijne omgeving om in te werken. Daar komt nog bij dat de diversiteit heel groot is. Dat maakt dat je een stukje van de maatschappij bent en dat spreekt me aan."

Meer berichten