Links: Gerda Nagtegaal. Rechts: Anneke Klijn. (Foto: Eline Lohman)
Links: Gerda Nagtegaal. Rechts: Anneke Klijn. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

Verwenmiddag voor ouderen in De Aanlegsteiger

Op zondag 20 januari houdt Buurtvereniging De Watertoren in Gorinchem een verwenmiddag om ouderen in het zonnetje te zetten, in de Aanlegsteiger aan de Vissersdijk 30. Het idee erachter is dat mensen een donkere maand beleven na de feestdagen en dan even gezelligheid ervaren. Want dat is juist zo belangrijk in deze maand, volgens de vereniging.

Door Eline Lohman

GORINCHEM – De verwenmiddag kent een mooi programma. Bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje, het Arkels Visserskoor treedt op. In principe is iedereen welkom bij de verwenmiddag. De bewoners van de Schutse, de Molenhoek, Steyndeld, de Kromme Akkers, de Lindenborg en de Visser krijgen hiervoor een speciale uitnodiging.

Buurtvereniging De Watertoren organiseert het evenement. Gerda Nagtegaal vertelt hoe ze op het idee gekomen is van de verwenmiddag voor ouderen. "Tijdens een optreden van het Arkels Visserskoor, buiten op straat, bleven er veel oudere voorbijgangers staan en werden daar zo vrolijk van! Wetende dat de oudere mensen in alle tehuizen de woensdagmiddag bij de zomerfeesten op de Varkensmarkt zo'n fijn uitje vinden, bedacht ik dat wij dat in de lange, saaie januarimaand, ook zoiets konden organiseren. Daarmee was het idee voor de verwenmiddag voor ouderen geboren. Geholpen door diverse sponsors kunnen wij dan ook gratis een advocaatje met slagroom of een borreltje en heerlijke hapjes aanbieden. Het was vorig jaar een groot succes; er was toen veel animo, meer dan we hadden verwacht. Dit jaar verwachten we ook weer een goede belangstelling voor de verwenmiddag voor ouderen."

Dat komt door de achterliggende gedachte, denkt Anneke Klijn, die eveneens het evenement met de bestuursleden en vrijwilligers voor de tweede keer organiseert. "De maand januari wordt over het algemeen door veel ouderen als een lange, eenzame maand ervaren. We proberen op deze manier de maand te doorbreken door de ouderen letterlijk in 't zonnetje te zetten. Zo'n dag als deze is heel belangrijk, denken wij. Vorig jaar heeft iedereen zo enorm genoten! Dat was mooi om te zien. Even uit de sleur, luisteren naar het koor en een borreltje toe krijgen, wie wil dat niet als je alleen bent? Als je misschien niet meer voor jezelf kan zorgen, slecht ter been bent en noem maar op. Vorig jaar kregen we het van alle reacties en blije gezichten in ieder geval heel warm." 

Meer berichten