Thomas van Duijn kreeg zijn lintje zondag uit handen van de burgemeester. Eigen foto
Thomas van Duijn kreeg zijn lintje zondag uit handen van de burgemeester. Eigen foto

Koninklijke Onderscheiding voor Thomas van Duijn

GORINCHEM - Burgemeester Reinie Melissant reikte zondag een Koninklijke Onderscheiding uit aan Thomas van Duijn. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in PoGo (Podium Gorinchem), tijdens het nieuwjaarsconcert met de Spectacles Jazz Band.

Burgemeester Melissant reikte het lintje uit aan Tvahomas n Duijn vanwege zijn vele verdiensten voor de stichting Jazz Hall/72, de stichting tot Bevordering van Oudestijl Jazzfestivals Gorinchem en de Gorkumse Atletiek & Triathlon Vereniging Typhoon.

Actief als voorzitter

Vanaf 2004 tot heden is Van Duijn actief als voorzitter van de stichting Jazz Hall'72. De stichting zet zich in voor bevordering van Oudestijl Jazzfestivals. Hij heeft de sponsoring op gang gebracht waardoor de vereniging en het Jazzfestival financieel weer gezond werden. Samen met de gemeente Gorinchem heeft hij de opzet van het Jazzfestival veranderd en de samenwerking met de horeca verbeterd, waardoor het festival weer levensvatbaar werd. Behalve voorzitter is hij redacteur voor het clubblad Old Jazz Express en de drijvende kracht achter de organisatie van het jaarlijkse Jazzfestival in Gorinchem.

Drijvende kracht

Meer hobbymatig heeft Thomas van Duijn in 1984, samen met een aantal andere muzikanten, het streetparade orkest The Street Fair Hobblers opgericht. Zelf spelend op de saxofoon heeft hij er sindsdien voor gezorgd dat het orkest kon spelen bij binnenlandse en buitenlandse evenementen. Hij is daarbij de drijvende kracht geweest en heeft voor continuiteit gezorgd voor wat betreft speelmomenten, sfeer en orkestbezetting. Om de bezetting steeds op peil te houden, heeft hij gebruik gemaakt van vele Jazzmuzikanten in Gorinchem en omstreken.

Typhoon

Gedurende negentien (1983 - 2002) is Van Duijn vrijwillig actief geweest voor Atletiek- en Triathlonvereniging Typhoon. Mede door zijn inzet heeft de vereniging groei door gemaakt. Niet alleen door middel van het aantal leden, maar vooral ook door de kwaliteit van de accommodatie. De gravelbaan werd vervangen voor een veel meer bruikbare kunststofbaan, sponsoring kwam van de grond en hij verrichtte hand en spandiensten, zoals het ophalen van oud papier en de coördinatie daarvan. Daarnaast fungeerde hij als jurylid en deed dat ook buiten de eigen vereniging.

Meer berichten