Rijleskeurmerk voor Autorijschool K-Drive

GORINCHEM - Autorijschool K-Drive uit Gorinchem ontvangt op donderdag 14 februari als eerste rijschool van Zuid Holland het certificaat Rijleskeurmerk.
Het certificaat wordt uitgereikt door burgemeester Reinie Melissant van de gemeente Gorinchem.

Dat een keurmerk hard nodig is blijkt onder andere uit berichten van de NOS, het Algemeen Dagblad en het AVROTROS televisieprogramma Radar. Zo heeft 20% van de leerlingen een negatieve ervaring met hun rijinstructeur of rijschool. Volgens onderzoek van Radar zijn de slagingspercentages die rijscholen van zichzelf opgeven vaak niet betrouwbaar. Hiernaast komt het regelmatig voor dat leerlingen uit winstbejag te vroeg en onvoldoende voorbereid (en dus meerdere keren) op examen gestuurd. Met het Rijleskeurmerk kan dit worden voorkomen.

Vermelding in kwaliteitsregister

Autorijschool K-Drive uit Gorinchem is geslaagd voor de audit en krijgt behalve het certificaat een vermelding in het kwaliteitsregister van het Rijleskeurmerk. Tijdens de feestelijke uitreiking krijgt de pers de gelegenheid de gecertificeerde rijschoolhouder en rijinstructeur te interviewen en te fotograferen. Tevens krijgen journalisten de ludieke mogelijkheid om een 20 minuten durende opfriscursus te volgen bij de gecertificeerde rijschool. Hiermee krijgt men een indruk van een rijles bij een erkende rijschool en vertelt de rijschoolhouder in welke verplichte onderdelen er wordt geaudit. (zie onze uitnodiging voor details)

Het Rijleskeurmerk heeft betrekking op de opleiding voor het rijbewijs B (personenauto's) en geeft de betere rijschool de mogelijkheid zich te onderscheiden op kwaliteit. De controle of een rijschool aan de eisen voldoet wordt - door middel van audits - gedaan door het Centrum voor Certificatie. De erkende rijscholen krijgen behalve het certificaat een vermelding in het kwaliteits­register van het Rijleskeurmerk. Hiermee is het voor de consument direct duidelijk welke rijscholen aan de gestelde eisen voldoen en betrouwbare informatie verstrekken.

Het Rijleskeurmerk stelt o.a. eisen aan de volgende aspecten:
- Verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor rijschoolhouder en rijinstructeurs
- Slagingspercentage
- Alle verplichte lesonderdelen moeten worden gedaan
- Verzekeringen
- Bejegening
- Klachtenregeling
- Minimum aantal rijexamens per kalenderjaar
- Geen dubbele inschrijvingen bij het CBR

Voor meer informatie raadpleeg www.rijleskeurmerk.nl

 

Meer berichten