Op maandag 4 maart 's avonds is de première van de voorstelling voor alle Gorcumers in Theater Peeriscoop.
Op maandag 4 maart 's avonds is de première van de voorstelling voor alle Gorcumers in Theater Peeriscoop. (Foto: )

1600 leerlingen naar het theater voor Romeo & Julia

GORINCHEM - De theatervoorstelling 'Romeo en Julia' gaat op maandag 4 maart van start. Deze voorstelling, geregisseerd door Fons van Rongen van Goedemorgen Theaterproducties, wordt bezocht door zo'n 1600 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. En door de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. De voorstelling wordt op vijf maandagen (drie keer per maandag) gespeeld. Daarnaast is er op maandag 4 maart 's avonds de première van de voorstelling voor alle Gorcumers in Theater Peeriscoop.

De hoofdrolspelers van Romeo en Julia zijn geen onbekenden. Jonathan Demoor speelt de rol van Romeo. Na de rol van Hendrik de Vijfde in de gelijknamige voorstelling, is dit de tweede jeugdvoorstelling waarin hij samenwerkt met regisseur Fons van Rongen. Jonathan kun je onder meer kennen als Erik Hazelhoff in 'Soldaat van Oranje', 'Next to Normal' en de televisieserie CMC. Dit theaterseizoen staat hij naast onder meer Jon van Eerd in de komische musical 'Charley'.

Barbara Sloesen speelt de rol van Julia. Na diverse televisie- en filmrollen kruipt zij in de huid van het meest beroemde vrouwelijke personage aller tijden. Barbara kun je onder meer kennen van 'Goede Tijden, Slechte Tijden', 'Soof - de serie' en de pasgeleden in de bioscoop draaiende romantische komedie 'Zwaar Verliefd'. In Romeo en Julia zitten, naast de twee geliefden, heel veel andere personages. En Joost Claes gaat deze allemaal spelen.

Joost is bekend van 'Soldaat van Oranje', 'Hij gelooft in mij' en 'Flikken Maastricht'.

Meer berichten