Snollebollekes moet het klapstuk 
van carnaval in  Bliekenstad worden. Foto: Berk Music Productions
Snollebollekes moet het klapstuk van carnaval in Bliekenstad worden. Foto: Berk Music Productions

Carnaval in Bliekenstad met Snollebollekes

BLIEKENSTAD - Stichting Gorcums Carnaval (SGC) heeft de handen weer ineengeslagen met Partyconcepts én de Vijfzinnen om carnaval in Gorinchem mogelijk te maken. Prins Harmelein d'n Eerste is weer bereid gevonden de scepter te zwaaien over Bliekenstad.

Zijn installatie in de Lawaaipost was drukbezocht. Op deze avond maakte zanger/entertainer Tommy Netten ook het programma voor 2019 bekend. Dat programma duurt vijf dagen en bevat zowel grote namen als lokale entertainers. Vrijdag wordt begonnen met de sleuteloverhandiging. De Jukebox-show van Partyconcepts staat er en de avond wordt verder opgeleukt door blaaskapel De Valse Noten.

Optocht

Op zaterdagmiddag wordt in Bliekenstad de optocht gehouden. Hiervoor kan nog worden ingeschreven. De prijsuitreiking is 's midddags met DJ Tommy. Zaterdagavond is de avond van de jeugd met DJ Roy en de Partyfriex. De allerkleinsten komen op zondagmiddag aan bod met DJ Dimitri. Op zondagavond is het 'sokophoudersbal' met DJHenry en een optreden van Johnny Gold.

DJBert zorgt op maandagmiddag voor elf maal elf; elf momenten van hilariteit. Een en ander wordt dit jaar voor een groot deel ingevuld door de carnavalsverenigingen. 

Klapstuk

Het klapstuk is op maandagavond. DJTommy en DJHenry verwelkomen dan Snollebollekes in Bliekenstad.

De prins wordt op dinsdagavond ontmanteld en dan wordt, voor de  laatste keer, in de Lawaaipost nog een feestje gebouwd.

Voor diverse avonden zijn nog kaarten te koop, evenals de passe-partouts. Ze zijn te bestellen op www.gorcumscarnaval.nl

Meer berichten