Met de ondertekening van het reglement door zowel de bestuurder van De Lange Wei als door de voorzitter van de VAR, Jolanda Besselink, gaat de VAR uit de startblokken. Eigen foto
Met de ondertekening van het reglement door zowel de bestuurder van De Lange Wei als door de voorzitter van de VAR, Jolanda Besselink, gaat de VAR uit de startblokken. Eigen foto

Verpleegkundige Advies Raad voor De Lange Wei

REGIO - "Een actieve Verpleegkundige Advies Raad (VAR) betekent veel voor De Lange Wei", zegt Agnes Klaren, verpleegkundige en bestuurder van De Lange Wei. "Onze zorgmedewerkers hebben een team van deskundigen tot hun beschikking, met kennis van het verpleegkundig vak en ervaring in de organisatie. Dat is belangrijk en vergroot de kwaliteit van de zorg voor onze cliënten."

Met de ondertekening van het reglement door zowel de bestuurder van De Lange Wei als door de voorzitter van de VAR, Jolanda Besselink, gaat de VAR uit de startblokken. De VAR bestaat uit vier verpleegkundigen, uit vier verschillende teams, zowel intramuraal als in de wijkverpleging.

De best mogelijke zorg

De VAR zet zich in voor de best mogelijke cliëntgerichte zorg. Dat doet zij onder andere door mee te denken en advies te geven over het zorgbeleid van De Lange Wei. Verder maakt de VAR deel uit van verpleegkundige netwerken buiten de organisatie, om trends en ontwikkelingen te volgen en deze te vertalen naar kansen en mogelijkheden voor De Lange Wei.

Ook dragen de verpleegkundigen bij aan de bevordering van deskundigheid van hun zorgende collega's, zowel op de locatie in Hardinxveld als bij De Zes Molens in Hoornaar.

Kansen benutten

"Ik heb er alle vertrouwen in dat deze vier verpleegkundigen, met hun enthousiasme en deskundigheid, een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en deskundigheid leveren in onze organisatie", aldus Agnes Klaren. "Zij hebben hard aan gewerkt om dit team in de organisatie neer te zetten. Ik ben trots op het scholingstraject dat we met elkaar hebben doorlopen. We deden dit met vier andere organisaties, namelijk Merwelanden, De Blije Borgh, Present en Huis ter Leede. Het over en weer uitwisselen en delen van informatie is enorm zinvol en leerzaam geweest. De inzet van de VAR is voor De Lange Wei, de cliënten en onze medewerkers een prachtige kans voor de toekomst."

Meer berichten