Mark van de Veerdonk doet in 'Geen Viking' verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijk leven. Egen foto
Mark van de Veerdonk doet in 'Geen Viking' verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijk leven. Egen foto

Try-out 'Geen Viking' van Mark van de Veerdonk

GORINCHEM - Theater 't Pand ontvangt op vrijdag 8 maart cabaretier Mark van de Veerdonk. De Brabander doet vanaf 20.30 uur in 'Geen Viking' verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven, waar hij misschien niet sterker, maar wel veel joliger uit is gekomen. Het is de allereerste try-out van zijn programma.

Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. zijn het handelsmerk van Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal vijftig minuten ontiegelijk lachen, onder het motto 'Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken' Wie de afgelopen jaren één of meerdere van zijn onstuimige optredens heeft meegemaakt, weet dat het draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot … wat sleept de komiek ditmaal het podium op? Van de Veerdonk zelf: 'Wat het decor wordt? Ik kan slechts één ding verklappen; Geen Viking.' Entree: 10 euro.

Drie comedians/cabaretiers

Op zaterdag 9 maart is er in 't Pand vanaf 20.30 uur een avondvullende voorstelling. Drie comedians/cabaretiers spelen elk een half uur try-outs van hun nieuwe voorstelling. Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, brengt Grappige Zaken deze cabaretiers naar het theater. TRYO brengt wisselende line-ups, met altijd een gast uit het rijke cabaret-aanbod. Entree: 10 euro.

Film

Het filmcafé is er op dinsdag 12 maart 's middags speciaal voor wie 's avonds de deur niet uit wil, kan of mag. Het cafe is open vanaf 14.00 uur en de film, 'Tarde para la lra' (2016), draait vanaf 14.30 uur. Entree: 7,50 euro, inclusief kopje koffie of thee. Om 20.15 uur draait de film nogmaals. Het verhaal van 'The Fury of a Patient Man: Na acht jaar in de gevangenis wil Curro maar één ding: een nieuw leven beginnen met zijn familie. Maar de ontmoeting met Jose, een mysterieuze vreemdeling, stuurt zijn plannen in de war. Hij belandt in een onomkeerbare, donkere reis, terug naar het verleden.

Meer berichten