Tanja Jungen (links) en Alida Ambachtsheer van de Soroptimistclub. (Foto: Eline Lohman)
Tanja Jungen (links) en Alida Ambachtsheer van de Soroptimistclub. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

Vintage modeshow voor goede doelen

Op maandag 25 maart houdt Soroptimistclub Merwekring een vintage modeshow in theater De Vijf Zinnen. De opbrengst gaat naar regionale en internationale goede doelen. 

Door Eline Lohman

GORINCHEM – Bij de vintage modeshow wordt goede tweedehands kleding geshowd. Dus zonder vlekken of scheuren, benadrukken Alida Ambachtsheer en Tanja Jungen van de Soroptimistclub, een club van werkende vrouwen die veel oog hebben voor een ander maar ook voor elkaar. "Het is de 29e keer dat wij deze modeshow houden. Inmiddels hebben we een hele schare fans opgebouwd – van jong tot oud. Zij kunnen voor een habbekrats iets moois kopen, zoals kleding, schoenen en accessoires. Onze leden lopen de show, samen met vriendinnen of kinderen. Leuk voor de leden, maar ook voor de bezoekers, want zij hebben een mooi avondje uit, waarbij ook nog eens prijzen zijn te winnen tijdens een loterij. De bezoekers – vaak zo'n 250 man – vinden de sfeer die er hangt altijd heel plezierig en ze vinden het heel bijzonder dat al het geld naar goede doelen gaat."

Alida en Tanja merken dat er steeds meer aandacht komt voor vintage kleding. "Vanwege duurzaamheid. We zien dat met name de jongere doelgroep voor vintage kleding gaat. De maten van de kleding gaan van XS tot en met XXL. Bij de modeshow kun je zomaar een bruidsjurk of galajurk scoren voor weinig geld. We hebben eens een Chanel-tas gehad en schoenen van het bekende Italiaanse merk Tod's. Er zitten altijd wel topstukken bij, zoals prachtige sjaals en schoenen die nog nieuw in de doos zitten en die dan voor weinig geld gekocht kunnen worden."

De opbrengst van de modeshow gaat altijd naar meerdere goede doelen, dit jaar is dat Stichting Mukomeze in Oost-Afrika en Stichting Het Babyhuis in Dordrecht. "Als Soroptimistclub steunen we goede doelen die zich inzetten voor meisjes en vrouwen. We maken zo min mogelijk kosten. Alleen al door de kleding in onze eigen kring in te zamelen, zoals van leden zelf, via vriendinnen en kennissen. We zijn allemaal werkende vrouwen, die allemaal collega's hebben, dus kleding inzamelen is geen probleem. Velen hebben nu een halflege kast, haha. Er zijn ook mensen uit ons eigen netwerk die kleding doneren." Daarnaast worden de prijzen van de loterij gesponsord door bedrijven en leden.

Wie mooie kleding heeft in goede staat en deze wil doneren voor de vintage modeshow van Soroptimistclub Merwekring, kan contact opnemen met Alida Ambachtsheer of Tanja Jungen via 06-14148618 of 06-11853083. De zaal van het theater is 25 maart om 19.00 uur open en toegangskaarten kosten 8 euro. Deze zijn te koop bij de kassa van De Vijf Zinnen voor aanvang van de verkoop en modeshow of te bestellen via de leden. 

Meer berichten