Tijdens NLdoet is er een leuk uitje in Gorinchem. (Foto: NLdoet)
Tijdens NLdoet is er een leuk uitje in Gorinchem. (Foto: NLdoet) (Foto: Bart Homburg)

Dagje uit voor Vluchtelingenwerk Gorinchem tijdens NL Doet

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert samen met Vluchtelingenwerk Gorinchem een dagje uit tijdens vrijwillersdag NLdoet voor een groep vluchtelingen uit de regio. Er is een mooie samenwerking ontstaan tussen diverse lokale partijen, die op vrijdag 15 maart tot uitvoering komt.

Door Eline Lohman

GORINCHEM - Yvonne van Os, maatschappelijk begeleider bij Vluchtelingenwerk Gorinchem, vindt het erg waardevol een dagje uit te organiseren voor alle mensen die in 2018 naar Nederland zijn gevlucht en in Gorinchem zijn gevestigd, vertelt zij. Er staat dan ook een mooi programma, zegt zij.

"Om 9.45 uur verzamelen we bij Vluchtelingenwerk met koffie en wat lekkers van Bakkerij van der Grijn. De teamleidster van Vluchtelingenwerk Gorinchem vertelt over Vluchtelingenwerk aan de mensen van de Rabobank. Om 10.50 uur gaan we lopend naar Buiten de Waterpoort om op de pont te stappen voor een rondvaart. Deze tocht duurt één uur en zal varen naar Hardinxveld-Giessendam, Werkendam en weer terug naar Gorinchem. Om 12.15 uur meren we weer aan in Gorinchem en gaan we lopen naar de Bank van Noppes waar we met zijn allen pannenkoeken gaan eten die worden gebakken door mensen van de Rabobank."

Yvonne: "De Rabobank had een aantal doelen op het oog en ik heb mijn verhaal mogen doen namens Stichting Vluchtelingenwerk Gorinchem. Als trotse oud medewerker van deze prachtige bank heb ik mijn uiterste best gedaan om uit te leggen wat een dagje uit voor deze mensen zal betekenen. Tot onze grote vreugde mocht ik een mooie dag gaan organiseren voor alle vluchtelingen die in 2018 zijn gevestigd in het mooie Gorinchem. Met barstende energie ben ik aan de slag gegaan en heb mijn netwerk gebruikt om diverse mensen te verbinden met elkaar. Met veel enthousiasme is er een mix gemaakt tussen cultuur snuiven, Gorinchem nog beter leren kennen en mensen verbinden middels eten. Bank van Noppes, Riveer, bakkerij van der Grijn hebben alle handen bijeen gestoken en bezorgt nu vele mensen de dag van hun leven. Dat is super! Voor Vluchtelingenwerk is dit een ontzettend dankbaar gebaar. Veel mensen geven aan geen budget te hebben om leuke dingen te ondernemen. Daarom voor ons de uitdaging een mooie ochtend waar te maken, die lang in het geheugen gegrift blijft. We gaan aan alle gezichten en reacties zien of dit geslaagd is."

Meer berichten