De band @eeez heeft muzikanten met jarenlange ervaring in de soul, de blues, funkrock, jazz-fusion en alles wat daar tussenin zit. Eigen foto
De band @eeez heeft muzikanten met jarenlange ervaring in de soul, de blues, funkrock, jazz-fusion en alles wat daar tussenin zit. Eigen foto (Foto: )

Illusiecabaret, fusion en jazz in Theater Peeriscoop

GORINCHEM - Jochem Nooyen brengt met zijn voorstelling 'Privacy' op zaterdag 16 maart vanaf 20.30 uur illusiecabaret naar Theater Peeriscoop. Op zondag 17 maart speelt vanaf 16.00 uur de band @eeez.

Na het enorme succes van vorig seizoen met de uitverkochte show 'Influence', komt Jochem Nooyen (wiskundeleraar Barteljaap Balneger in 'Rundfunk') terug naar Gorinchem met een spiksplinternieuwe Mind-Illusie-Carabertshow: 'Privacy.' Jochem zoekt op zijn onnavolgbare wijze uit wat privacy voor een mens betekent. En wat het inhoudt als we onze privacy opgeven. Kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Kaarten bestellen: www.peeriscoop.nl of tel. 0183 690022. Entree: 17,50 euro.

Jarenlange ervaring

@eeez speelt op zondag 17 maart in Theater Peeriscoop. De band heeft muzikanten met jarenlange ervaring in de soul, de blues, funkrock, jazz-fusion en alles wat daar tussenin zit. @eeez bestaat uit zes allround-muzikanten: Rob Lenselink, Erroll Antonie, Jan de Kroon, Paul Scheepmaker, Jeroen van Klooster en Peter Lit. Wat hen bij elkaar heeft gebracht is hun gezamenlijke liefde voor jazzrock of jazz-fusion. Wat hen vervolgens al die jaren bij elkaar houdt is de onderlinge fun, het respect voor elkaar en de wetenschap dat elk optreden weer een knalfeest met veel verrassende momenten wordt.
Door de verschillende achtergronden van de mannen is een afwisselend, zeer uiteenlopend repertoire ontstaan. De band heeft inmiddels tal van mooie nummers weten te vinden in het rijke jazzfusion-idioom van de laatste drie, vier decennia en weet deze op een eigentijdse én eigenwijze wijze overtuigend neer te zetten. Denk daarbij aan nummers van Soullive, Weather Report, Spyro Gyra, Marcus Miller, de YellowJackets, Tania Maria en George Duke.
 

@eeezXL

Naast eerder genoemde muzikanten is er een variant; @eeez XL. In déze deze bezetting wordt in Gorinchem het tweede gedeelte gespeeld. De band wordt dan uitgebreid met het zeer ervaren zangduo Michael van den Hurk en Anneloes van Kervel. In dit geval worden spetterende nummers toegevoegd van bijvoorbeeld Stevie Wonder, Toto of Tower of Power. Net even anders en wat toeganlijker dan de instrumentale sets.

De voorstelling begint om 16:00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Na afloop van de voorstelling staat er een tafel met heerlijke hapjes voor de bezoekers klaar.

Prijs: 12,50 euro, inclusief consumptie. Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of telefonisch via 0183 690022.

Meer berichten