Han Cos krijgt de PKN-onderscheiding opgespeld door Herman Meinhardt. Eigen foto
Han Cos krijgt de PKN-onderscheiding opgespeld door Herman Meinhardt. Eigen foto (Foto: )

Hoge onderscheiding PKN voor 'kanjer' Han Cos

ARKEL - In een volle Koepelkerk ontving Han Cos zondag de hoogste onderscheiding van de Protestante Kerk in Nederland. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet, de afgelopen zestig jaar. Het toegekende insigne is de onderscheiding 'in goud met briljant'. Deze werd hem opgespeld door Herman Meinhardt, voorzitter van de kerkenraad van de PKN in Arkel.

Han Cos heeft zicht tijdens deze periode van 60 jaar op velerlei gebied ingezet binnen de kerk; van zondagschool tot voorzitter van de Stichting Vrienden van Koepelkerk, en van ouderling, diaken en koster tot medewerker tijdens een rommelmarkt of bazaar. Cos is een veelzijdig en zeker ook veelkleurige persoonlijkheid, die volgens Noël Houweling (CVK) op handen gedragen wordt, koster in hart en nieren is en niet snel 'om 't hand zit'. De kerkenraad en het College van Kerkrentmeesters hebben dan ook kosten noch moeite gespaard om deze onderscheiding toe te kennen aan Han Cos.

'Je bent een kanjer'

Van de Kindernevendienst ontving hij ook een medaille, met de tekst 'je bent een kanjer', waarmee zij de mening van de voltallige gemeente verwoordden.

Meer berichten