Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft zich al aan de boomgaard verbonden. Eigen foto
Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft zich al aan de boomgaard verbonden. Eigen foto

Aftrap Fruitgaard Koepelkerk Arkel zaterdag

ARKEL - Op zaterdag 16 maart (NL-Doet) is de aftrap van Fruitgaard Koepelkerk Arkel. De deelnemers gaan praktisch aan de slag met: snoeien, het planten van nieuwe bomen en struiken, 't zaaien van bloemen voor bijen, houtwallen voorbereiden en maken én een hek repareren. Daarnaast natuurlijk lekker eten en drinken én elkaar ontmoeten. Meedoen? Om 10.00 uur is de start met koffie/thee en de officiële opening door de wethouder.

Naast de Koepelkerk ligt een oude boomgaard, tussen de Onderweg en de Lingedijk, op de grens van Arkel en Gorinchem. Op NL-Doet overhandigt de gemeente deze boomgaard aan de gemeenschap; formeel via initiatiefnemer Stichting de Punt.

Parel

Samen met Prachtlint wordt er een 'parel' van gemaakt onder het motto: 'Kleurrijk groen, samen doen.' Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft zich al aan de boomgaard verbonden. Natuurliefhebbers kunnen de hele dag, tot 17.00 uur, aankomen om te helpen, ook voor een paar uur.

Aanmelden kan via info@depuntarkel.nl of telefoonnummer 0183 563002 (winkel de Punt, Arkel), maar het liefst via de site van NL-Doet.

Meer berichten