Het eerste exemplaar werd door auteur Jan van Es aangeboden aan burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort. Eigen foto
Het eerste exemplaar werd door auteur Jan van Es aangeboden aan burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort. Eigen foto

Nieuwe wandelgids over de Oude Hollandse Waterlinie

MONTFOORT/REGIO - Auteurs Jan van Es en Bernt Feis presenteerden vrijdag hun nieuwe boek 'Vestingsteden van Goud'. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het oude Stadhuys in Montfoort.

Vestingsteden van Goud is een rijk geïllustreerde wandelgids met zo'n vijftien wandelroutes van in totaal 250 kilometer. Daarin staan de waterlinieommetjes door de vestingsteden centraal. Omdat 2019 het themajaar Gouden Eeuw is, worden in het boek ook allerlei gebouwen uit de Gouden Eeuw behandeld. Niet alleen stadhuizen, kerken en woonhuizen, maar ook een weeshuis en zelfs het zakkendragershuisje in Gouda.

Gevarieerd beeld

Deze verhalen geven een gevarieerd beeld van de Gouden Eeuw, waaraan veel vestingsteden hun bloei te danken hadden.

Vestingsteden van Goud kost 14,95 euro en kan worden besteld via de website van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie, www.oudehollandsewaterlinie.nl Binnenkort is het ook verkrijgbaar in de boekhandel.

Meer berichten