Ruben Blokland en Kim van den Broek. (Foto: Privé)
Ruben Blokland en Kim van den Broek. (Foto: Privé) (Foto: )

GIGA Kangoeroedag bij GKV Enomics

Op 9 april organiseert GKV Enomics voor de vijfde keer de GIGA Kangoeroedag, een sportdag voor kleuters van Gorcumse basisscholen. Komende editie zullen er maar liefst 450 kleuters meedoen bij het evenement van de korfbalvereniging.

Door Eline Lohman

GORINCHEM – Vijf jaar geleden kreeg Ruben Blokland, lid van GKV, vanuit zijn studie de opdracht om een evenement te organiseren dat met sport te maken had. "Ik heb gekeken naar de mogelijkheden op sportgebied voor kleuters en kwam erachter dat er destijds nog niet veel voor deze doelgroep georganiseerd werd." Zo ontstond de eerste GIGA Kangoeroedag. Inmiddels is het alweer tijd voor de vijfde editie, vertelt Ruben samen met Kim van den Broek, die bij SC Movado in Dordrecht speelt. "Scholen geven zich op voor het sportevenement en komen met hun school naar onze vereniging. Daar gaan zij anderhalf uur lang spelletjes doen, zoals zaklopen, hinkelen, ballen gooien en blokken bouwen. Uiteraard hebben diverse spellen met korfbal te maken. Na afloop krijgen zij fruit – gesponsord door Albert Heijn – met het oog op de gezondheid."

KBS Mariëngaarde, CBS De Regenboog, CBS De Tamboerijn en CBS Samen Onderweg doen tussen 9.00 en 15.00 uur mee aan de GIGA Kangoeroedag. In het begin waren er 220 deelnemers, anno 2019 al meer dan het dubbele. "Al vanaf het begin was er gelijk animo voor het sportevenement voor kleuters. Een aantal scholen doet al vanaf de start mee. Hoe het komt dat er een mooie belangstelling voor is? Omdat het puur op kleuters gericht is, in plaats van op alle groepen. Er is gewoon niet veel te doen verder voor deze doelgroep. En scholen vinden het gemakkelijk om zich aan te sluiten – ze hoeven zich alleen maar aan te melden en wij regelen de rest. Docenten, ouders en kinderen zijn heel enthousiast over de GIGA Kangoeroedag. Net als onze 40 vrijwilligers, veelal jeugdleden van onze vereniging."

Uitgangspunt van het evenement is dat het vooral leuk is. "Natuurlijk leren kinderen er ook altijd wat van. Ze zijn anderhalf uur aan het bewegen, dat kan nooit slecht zijn. Het mooie is dat er vaak wel wat kinderen blijven hangen bij onze vereniging. Dat zijn er minder dan gehoopt, maar we hebben een prima toeloop qua leden bij GKV. Korfbal is zo'n leuke sport! Het is een teamsport, waarbij jongens en meiden door elkaar heen spelen. Het sociale aspect is heel groot. Wij hebben allebei een vriendengroep opgebouwd binnen de vereniging. Er hangt een bepaalde sfeer, van openheid en gezelligheid. Gecombineerd met fanatisme!" Scholen die volgend jaar mee willen doen, kunnen mailen naar kangoeroedag2019@hotmail.com. Ook mensen die zich nog op willen geven om vrijwilliger te worden bij de editie van dit jaar, kunnen mailen naar dit e-mailadres.
 

Meer berichten