Van links naar rechts: wethouder Johan Quik, verkeersouder Sjanie de Kreij en Bea van der Steen, schoolcontactpersoon verkeer. Eigen foto
Van links naar rechts: wethouder Johan Quik, verkeersouder Sjanie de Kreij en Bea van der Steen, schoolcontactpersoon verkeer. Eigen foto (Foto: )

Verkeerveiligheidslabel voor OBS Het Tweespan

GIESSENBURG - Voor de derde keer op rij is, op donderdag 21 maart, het School op Seef verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan OBS Het Tweespan. School op Seef is een organisatie die zich inzet voor de verkeersveiligheid op en rond basisscholen in Zuid-Holland.

Om het label toegekend te krijgen, moet de school aan kunnen tonen structureel verkeerslessen te geven, maar ook bijvoorbeeld samen te werken met de gemeente op het gebied van verkeersveiligheid. Wethouder Johan Quik van mobiliteit van de gemeente Molenlanden heeft dit jaar het label overhandigd. In 2013 is het label voor het eerst uitgereikt aan Het Tweespan en sindsdien hebben de theoretische en praktische verkeerslessen een vaste plek in het lesprogramma.

Oefenen

Zowel op het schoolplein als in het dorp worden de fietsvaardigheden en het toepassen van de verkeersregels geoefend. De verkeerslessen worden grotendeels gegeven door ouders van (voormalige) leerlingen van de school.

 

Meer berichten