Henk van Twillert & Vento do Norte is een uniek saxofoonensemble, bestaande uit gretige jonge en getalenteerde musici. Eigen foto
Henk van Twillert & Vento do Norte is een uniek saxofoonensemble, bestaande uit gretige jonge en getalenteerde musici. Eigen foto (Foto: Eigen foto)

Uniek saxofoonensemble op planken Theater Peeriscoop

GORINCHEM - Theater Peeriscoop heeft zondag wel iets heel bijzonders op de planken staan. “Het begon allemaal ruim anderhalf jaar geleden met een telefoontje van één van onze vrijwilligers”, vertelt Letitia Blanker, mede verantwoordelijk voor de programmering in het theater. “Hij had iets geweldigs gezien en hij wilde graag dat zij ook eens in Peeriscoop zouden optreden. Wel acht saxofoons, jonge gasten, fantastische muziek; klassiek, maar ook jazz en soul. Er volgde een heel enthousiast verhaal en mijn nieuwsgierigheid was gewekt.”

Het bleek om een ensemble uit Portugal te gaan, internationaal bekend met optredens van New York tot Japan. Henk Twillert de muzikale leider is een Nederlander en er werd een email adres gevonden en contact gezocht. Toeval wilde dat zij in het voorjaar van 2019 een tournee door Nederland gingen doen. “Ik durfde nog niet blij te worden, want ik was bang dat zo’n bekend ensemble met 8 muzikanten voor ons onbetaalbaar zou zijn”.  Het normale gage was inderdaad niet haalbaar, maar er werd een datum gevonden die prima in het tournee schema paste. “Twillert had onze website bekeken en was gecharmeerd van de sfeer en de kleinschaligheid van het theater. Ik heb ook nog voorgesteld de kaartjes wat duurder te maken, maar daar wilde hij niks van weten.”

Filmpjes

Het wordt een hele bijzondere middag volgens Letitia. “We zitten hier al weken allerlei Youtube-filmpjes te bekijken en het verveelt nooit. Het is zo gaaf dat het ons gelukt is om ze in ons theater te krijgen. Hier gaat nog lang over nagepraat worden.” 

Henk van Twillert & Vento do Norte is een uniek saxofoonensemble, bestaande uit gretige jonge en getalenteerde musici. Zij spelen unieke aanpassingen van Bach, Schubert en Mendelssohn en verrijken de beladen soul van James Brown. Het ensemble is een muzikale openbaring. Een verrukkelijke ervaring die het ene moment de ziel raakt en het volgend moment het publiek uit zijn dak laat gaan.

Hapjes

De voorstelling begint om 16:00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Na afloop van de voorstelling staat er een tafel met heerlijke hapjes klaar voor onze bezoekers.

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nlof telefonisch 0183 690022.

Meer berichten