De politie stuitte bij doorzoeking van de garage op een hennepkwekerij.
De politie stuitte bij doorzoeking van de garage op een hennepkwekerij.

Burgemeester sluit woonhuis en garage

GORINCHEM - Burgemeester Melissant-Briene heeft vandaag een woonhuis met bijbehorende garage aan de Schelluinsestraat in Gorinchem gesloten. Naar aanleiding van een politieonderzoek naar witwassen stuitte de politie bij doorzoeking van de garage op een hennepkwekerij. Daarnaast werden een handelshoeveelheid soft- en harddrugs, een wapen en een geldbedrag in de woning aangetroffen. Het is de derde keer in korte tijd dat de burgemeester een pand sluit na de vondst van drugs.

De woning en de garage worden voor de duur van drie maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand, waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten. De ruimte in de garage was ingericht voor het verbouwen en cultiveren van hennepplanten. In totaal werden in de kwekerij 198 hennepplanten aangetroffen. In het woonhuis werd daarnaast nog een handelshoeveelheid soft- en harddrugs en een taser van 200.000 volt gevonden.

Hoge prioriteit

Het aanpakken van drugsgerelateerde activiteiten heeft in Gorinchem hoge prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt onveiligheid en overlast met zich mee voor de omgeving, aangezien het een aanzuigende werking heeft op criminele activiteiten. De sluiting van panden is erop gericht een aantal doelen te bereiken, namelijk de bekendheid van het pand als drugsadres teniet te doen, een signaal afgeven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn én het voorkomen van verdere aantasting van het woon- en leefklimaat. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en bewoners dat handhavend wordt opgetreden tegen drugscriminaliteit.

Meer berichten