Tijdens een modeshow werd de vintage-merkkleding geshowd door de mannequins. Eign foto
Tijdens een modeshow werd de vintage-merkkleding geshowd door de mannequins. Eign foto (Foto: )

Soroptimistclub Merwekring haalt met modeshow recordbedrag op

GORINCHEM - Voor de 29ste keer werd op maandag 25 maart door Soroptimistclub Merwekring de jaarlijkse modeshow en verkoop van mooie tweedehands dameskleding georganiseerd. Zoals altijd werd het evenement drukbezocht. Er kwamen meer dan 250 bezoekers naar theater De Vijf Zinnen.

De meesten van hen waren ruim vantevoren aanwezig om direct om 19.00 uur naar koopjes te kunnen zoeken. Om 20.00 uur werd tijdens een modeshow de vintage merkkleding geshowd door de mannequins. Ook was er aansluitend aan de modeshow de gebruikelijke lootjes verkoop. De vele mooie prijzen, die gewonnen konden worden, waren dankzij royale sponsoring ter beschikking gesteld door middenstand uit de regio (van Leerdam via Gorinchem tot aan Hardinxveld).

8.500 euro

Met de kledingverkoop, de verkoop van entreekaarten en de verkoop van loten is in totaal een recordbedrag van 8.500 euro opgehaald. Ook dit jaar worden hiermee goede doelen gesteund. Zo gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Mukomeze in Oost-Afrika. Door vrouwelijke overlevenden van seksueel geweld fysiek, psychologisch, materieel, sociaal, economisch en spiritueel te steunen probeert stichting Mukomeze bij te dragen aan hun 'empowerment'. Dit zorgt ervoor dat deze vrouwen kunnen voorzien in hun eigen bestaan en hoop op een menswaardige toekomst krijgen.

Babyhuis

Ook wordt met de opbrengst Stichting Het Babyhuis in Dordrecht gesteund. Het Babyhuis is een initiatief dat hulp biedt aan moeders die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun baby. Stichting het Babyhuis biedt opvang, behandeling en begeleiding aan (aanstaande) moeders om hen te ondersteunen bij het moederschap. Er wordt gewerkt aan een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind en het uiteindelijke doel is dat zij zelfstandig kunnen wonen in een veilige leefomgeving.

Een deel van de niet verkochte kleding is gedoneerd aan Dress for Success,  een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt die past bij de functie waarop ze solliciteren. Naast Dress for Succes was ook burgerinitiatief Samen Eén, een organisatie die aan het einde van de verkoop kleding gedoneerd kreeg.

Positieverbetering

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub van vakvrouwen die zich inzetten voor positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd. Zij maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao met ruim 3400 leden verdeeld over 102 clubs. De leden van  Soroptimistclub Merwekring komen uit onder meer uit Lingewaal, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Wereldwijd zijn 90.000 vrouwen in 124 landen Soroptimist. Soroptimistclub Merwekring sponsort ook de Voedselbanken van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Leerdam.

Meer berichten